Temizlik işlerinden kent genelinde bayram temizliği

Temizlik işlerinden kent genelinde bayram temizliği

14 Haziran 2024 Cuma 12:44
Temizlik işlerinden kent genelinde bayram temizliği

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Geri Dönüşüm Firması; 149 araç ve 616 personelle, Kurban Bayram süresince sahada olacak ve kesintisiz hizmete devam edecek.
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; arazözler, süpürge makinaları ve personelin yoğun çalışmasıyla bayrama hazırlandı. Şehrin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler; cami ve ibadethanelerin yıkanmasını yaparken aynı zamanda sahiller, ören yerleri, piknik alanları ve sosyal yaşam alanlarının temizliklerini hassasiyetle sürdürüyor. Kentin işlek bölgelerindeki yollar ve kaldırımlarda da temizlik çalışması yapan ekipler, çöp konteynırları ve tepegözleri de temizliyor.
Ayrıca pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi Alanya Belediyesi tarafından kurban kesimi yapılacak kesim yerlerine ve kasaplara iş kolaylığı sağlamak için ihtiyaç halinde çöp arabası konteyner temini sağlanıyor. Ayrıca ekipler, sanayi bölgesinde süpürme ve yıkama makineleriyle dip bucak temizliği gerçekleştirdiler. 

MÜDÜR DEMİR; ATIKLARI DOĞAYA ATMAYALIM
Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Çevre kirliliğine sebep olacak arazi, ormanlık alanlar, yol kenarları, dere yatakları ve benzeri yerlere kurban atıklarının atılmamasını, ağzı poşetlenmiş bir şekilde çöp kutularına atılması gerektiğini vurgulayan Müdür Demir, “Kurban kesim yerleri uygun olan halkımızın, çukur kazarak kurban atıklarını gömmeleri büyük önem taşıyor. Aynı zamanda; halkımız ve misafirimizden Kurban Bayramı boyunca halk sağlığını etkileyecek davranışlardan kaçınmalarını rica ediyor, ören yerleri, piknik alanları ve sosyal yaşam alanlarında temizlikle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.
ÇOCUK PARKLARINA BAKIM YAPILDI
Öte yandan ekipler, çocukların kullandığı parklarda; detaylı temizlik, dezenfekte çalışması yapılırken, bakım ve onarımlarını da gerçekleştiriyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda vakit geçirebilmeleri için ilçe genelindeki tüm parklarda bitki bakımı, budama, oyun alanlarındaki kum havuzlarının bakımı, oyun gruplarının yıkanıp dezenfekte edilmesi gibi detaylı temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca insan sağlığına zararı olmayan özel solüsyonla çocuklar için hijyenik bir ortam sağlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81