Alanya Belediyesi'nden dere yataklarında temizlik

Alanya Belediyesi'nden dere yataklarında temizlik

16 Eylül 2024 Pazartesi 10:21
Alanya Belediyesi'nden dere yataklarında temizlik

Alanya Belediyesi, yaklaşan kış ayları öncesinde sel baskınlarına karşı tedbir almak amacıyla kent genelinde dere temizliği çalışmalarına devam ediyor. Farklı noktalardaki dere yataklarında yürütülen temizlik çalışmalarıyla olası taşkın risklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Çevreyi tehdit eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla çalışmalarını titizlikle yürüten Alanya Belediyesi, bunun yanı sıra estetik bir görünüm kazandırıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle yağışların etkili olduğu bölgelerde yaptığı çalışmalarla, suyun akışını engelleyen yabancı maddelerin ve birikintilerin temizlenmesi üzerine yoğunlaşıyor. Bu kapsamda hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerde yer alan dere yatakları elden geçirilerek, doğal su akışının sorunsuz şekilde devam etmesi sağlanırken, iş makineleriyle Hacet Deresi, Gümüşdere ve Oba Çayı temizlendi.

TÜM DERE YATAKLARI TEMİZLENİYOR
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yaptığı açıklamada, "Kış aylarında yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı önlem almak adına dere yataklarını temizlemek büyük önem taşıyor. Ekiplerimiz kentimizin dört bir yanında yoğun bir çalışma programı uyguluyor. Bu çalışmalar sayesinde hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak hem de doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacındayız" ifadelerini kullandı. Alanya Belediyesi’nin çevre koruma ve alt yapı çalışmaları kapsamındaki dere temizlik çalışmaları, kış boyunca olası sel baskınlarını en aza indirmek amacıyla tüm bölgelerde devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81