19 Ekim 2017 Perşembe 12:52

Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Alper Karaduman, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında otellerde çalışan işçilerin sorunlarına dikkat çekti. Karaduman, açıklamasında , "2017 yılı turizm sezonunun sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde,
Sıkıntılı geçen sezonun tüm turizm esnafına getirdiği bazı sorun ve sıkıntıların olduğunu turizmcilerle turizm sektöründe çalışan ekmeğini turizmden kazanan büyüklerimizle,kardeşlerimizle gerek derneğimizde gerekse sosyal hayatta yaptığımız istişarelerde bir takım sıkıntılarının sorunlarının olduğunu biliyoruz.Özellikle son günlerde derneğimize başvuran işçi kardeşlerimizle yaptığımız karşılıklı görüşmelerde geçim sıkıntısı çektiklerini maaşlarını alamadıklarını işten çıkarıldıklarını beyan etmişlerdir.
Turizm sektöründe hükümetin özellikle ve özellikle turizmde faaliyet gösteren işletmelerin içerisinde en fazla katkıyı ve teşviği otel işletmecilerine verdiğini tüm kamuoyu alenen bilmektedir.Kısaca açmam gerekirse vergi indirimi,vergi taksitlendirmesi,kredilerin çok uzun vadeye yayılması,hazineye ait kiraların ötelenmesi,teşvikler ve bunun gibi birçok kolaylıklar sağlanmışken amacı evine çocuklarına ekmek götürmek geçimini sağlamak olan işçilerin haklarının bize göre ucuz sebepler gösterilerek anlamsız bahaneler yaratılarak işçilerin alacaklarının ödenmemesinin ötelenmeye çalışılmasının önümüzdeki sezonda farklı arazilere otel yapmayı planlayanların mevcut araçlarını yeni lüks modellerle değiştirmeyi düşünenlerin önceliği çalıştırdıkları işçi kardeşlerimizin haklarını ödemek olmalıdır. Adı, sanı, soyadı, iktidara ve hangi gruba ne kadar yakın olduğunun bizim için hiç bir önemi yoktur.Kul hakkı varsa adresin bizdeki önemide bir hiçtir.Hukuk çerçevesinde işçi kardeşlerimizin haklarını hiç kimseye gasp ettirmeyeceğimizi,haklarının yenmesine müsade etmeyeceğimizi ve her zaman yanlarında olacağımızı buradan siz değerli basın mensubu arkadaşlar vesilesiyle tüm Alanya kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Bu açıklamaları yapmamıza sebep olan işletmelerin gerekli adımları atmamaları halinde bir sonraki basın açıklamamızda Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanlığı olarak tek tek işletmelerin adını sizlerle paylaşacağız." dedi.
Akın BAYCAN
Son Güncelleme: 19.10.2017 12:55