Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından her ay düzenlenen ‘Basın Sohbetleri’nin bu ayki konuğu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böcek, kent ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Antalya ile Alanya arasına yapılması planlanan otoyol hakkında gelen soruya yanıt veren Muhittin Böcek, konunun Ulaştırma Bakanlığı’na ait olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Alanya otoyolu ile ilgili soruları, Ulaştırma Bakanı olduğumuzda cevaplayalım. Antalya’nın sorunlarını bilerek geldik ve neler yapacağımızı paylaştığımız için vatandaşlarımız bizi seçti.
Yapılan araştırmalara göre, Antalya’da en önemli sorun işsizlik, ikinci ise ulaşım. 2019’dan bu yana kentimizin nüfusu 210 bin arttı, 501 bin yeni araç trafiğe çıktı. Biz belediye olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. 148 akıllı kavşak yaptık. Ancak bazı yollar ve kavşaklar Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait. Bunun farkındalığını yaratmak için Uncalı Mezarlığı yakınlarında bir tabelayla bilgilendirme yaptık, ancak bu tabela 2 saat içinde kaldırıldı.”
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ana planı ihalesinin yapıldığını belirten Böcek, kent genelinde yapılacak kavşak ve tramvay projeleri ile ilgili de önemli bilgiler verdi: “Bakan Bey, Antalya’da dört kavşak yapılacağını belirtti ve duyduğuma göre ihale süreci tamamlandı.
Ancak, 2025 yılı için 250 milyon TL’lik bir ödenek ayrılmış ve bu bütçeyle ancak bir kavşak inşa edilebilir. Hükümetten talebimiz, Alanya otoyolu ve bu kavşak projelerinin bir an önce tamamlanması. Bu projeler hepimizi mutlu edecektir.”