Antalya
parçalı bulutlu

Kırklareli’de Soya Demonstrasyonu çalışması

KIRKLARELİ’NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNE BAĞLI ALACAOĞLU KÖYÜNDE, SOYA FASULYESİ VERİMİNİN YÜKSEL OLABİLECEĞİ BELİRLENEREK, DEMONSTRASYON ÇALIŞMASI KAPSAMINDA EKİM YAPILDI.

Kırklareli’de Soya Demonstrasyonu çalışması

KIRKLARELİ’NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNE BAĞLI ALACAOĞLU KÖYÜNDE, SOYA FASULYESİ VERİMİNİN YÜKSEL OLABİLECEĞİ BELİRLENEREK, DEMONSTRASYON ÇALIŞMASI KAPSAMINDA EKİM YAPILDI.

30 Nisan 2020 Perşembe 15:14
Kırklareli’de Soya Demonstrasyonu çalışması

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Alacaoğlu köyünde, soya fasulyesi veriminin yüksel olabileceği belirlenerek, demonstrasyon çalışması kapsamında ekim yapıldı.

Kırklareli’nde 2020 yılı çeşit demonstrasyonu kapsamında Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen "İlksoy ve Traksoy" çeşit soya fasulyesi tohumları, Lüleburgaz ilçesinde de denenmek üzere temin edilerek, Alacaoğlu köyünde önder çiftçi Raşit Şişman ile kendi arazisinde deneme parselleri oluşturularak ekilişi gerçekleştirildi.

Deneme parselleri ekiliş çalışmasına, Kırklareli Gıda Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, KTV Şube Müdürü Hasan Doğan, İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç ve ilçe teknik personelleri katıldı.

Soya fasulyesinin yemeklik yağ, yem bitkisi ve un yapılarak kullanılan bir gıda maddesi olduğuna dikkat çeken yetkililer, ülkemizin yağ ve hayvansal küspe ihtiyacının karşılanması noktasında soya yetiştiriciliğine, yağlık bitkiler yetiştiriciliğine ciddi anlamda destek verildiği ve teşvik edildiğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81