Antalya
parçalı bulutlu

Kars’ta AFAD eğitimleri sürüyor

Kars’ta, "2021 Afet Eğitim Yılı" kapsamında eğitimler kent genelinde devam ediyor.

Kars’ta AFAD eğitimleri sürüyor

Kars’ta, "2021 Afet Eğitim Yılı" kapsamında eğitimler kent genelinde devam ediyor.

16 Şubat 2021 Salı 12:21
Kars’ta AFAD eğitimleri sürüyor

Kars’ta, "2021 Afet Eğitim Yılı" kapsamında eğitimler kent genelinde devam ediyor.

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince merkez ve ilçelerde, muhtarlar, azalar, kamu kurumu personelleri ve vatandaşlara eğitimler veriliyor.

AFAD ekiplerince düzenlenen eğitim toplantılarında, katılımcılara özellikle depremler sırasında alınacak önlemler ile ilgili sunumlar yapılıyor. Deprem afetlerinde ilk 72 saatin altın değerinde olduğu hatırlatılıyor. Vatandaşlara deprem çantası hazırlamalarının önemine değinilerek, depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Eğitimlerde afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, afet sırasında doğru davranış şekilleri, bulunduğumuz ortamlardaki risklerin önlenmesi, afet sonrası yaşanacaklar ile ilgili bilgilendirme yapılıyor.

Öte yandan Kars’ta AFAD eğitimlerinin devam edeceği öğrenildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81