ALTAV ve Alanya Belediyesi’nden ortak turizm zirvesi 

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Belediyesi ev sahipliğinde turizm zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede bölge turizmine yön veren tur operatörlerinin temsilcileriyle geride kalan 2024 ve planlama sürecine girilen 2025 yılı ile ilgili istişareler yapıldı.

ALTAV ve Alanya Belediyesi’nden ortak turizm zirvesi 

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Belediyesi ev sahipliğinde turizm zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede bölge turizmine yön veren tur operatörlerinin temsilcileriyle geride kalan 2024 ve planlama sürecine girilen 2025 yılı ile ilgili istişareler yapıldı.

19 Ekim 2024 Cumartesi 14:49
ALTAV ve Alanya Belediyesi’nden ortak turizm zirvesi 

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Alanya’da ve bölgede faaliyet gösteren tur operatörlerinin temsilcilerini ağırladı. Alanya’da turizmin 2024 değerlendirmeleri ve 2025 hedeflerinin masaya yatırıldığı toplantı Occo Beach Restoran’da düzenlendi. Toplantıya aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı da olan ALTAV Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kerim Sarıkaya, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Vekili Kerim Kılınç, ALTAV Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın, Belediye Başkan Danışmanı Sadık Dizdaroğlu, ALTAV Yönetim Kurulu Üyeleri, tur operatörlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Alanya turizminin mevcut durumu, sorunları ve geleceğe yönelik planların değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Alanya Belediye ve ALTAV Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Bir sıfırdan büyüktür. Biz seçim sürecinde de göreve gelirken de ‘Var olan hiçbir şeyi yıkmayacağız var olanın işlevlerini bir basamak yukarıya çıkaracağız ve Alanya’da kaliteyi arıtacağız’ dedik. Arkadaşlarımızla beraber Alanya’yı yönetmeye talip olduğumuzda Alanya’nın ana gelirinin tarım ve turizm olduğunu biliyorduk. Alanya esnafını, otelleri, otellerde istihdam edilen kişi sayılarını düşündüğümüzde turizm tarımdan bir iki tık daha fazla yukarıda duruyor. Bu doğrultuda turizmi ön plana aldık ve bu çerçevede ‘Alanya’daki sorunlar neler, motor nerede su kaynatıyor, bu arabanın radyatöründe delik var mı?’ önce bunları araştırdık. Benim de ufak bir otelim var, sorunların farkındayız. Şekli ve anlayışı değişen ALTAV’ın burada bu toplantıyı düzenlemesi bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

“Alanya’da en çok rahatsızlık duyulan sorun arıtma” diyen Başkan Özçelik, “2025 Mart ayı civarında bu sorunu halledeceğiz. Geçmişle kıyasladığımızda çok daha temiz denizlere gireceğiz artık kimse kirli su olan denizlere girmeyecek. Ayrıca anlaşmamızı yaptık, bizim görev süremizde Alanya’ya iki tane nüfusun da gelişme hızına bağlı olarak en az 25 sene yetecek yeni arıtma geliyor” ifadelerini kullandı.


Özellikle yurtdışı ziyaretlerinde kendilerine en sık gelen soruların başında Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) olduğunu belirten Başkan Özçelik, “Ziyaret ettiğimiz arkadaşlarımızdan GZP ile ilgili olarak sürekli ‘Büyüyecek mi, ne olacak?’ soruları alıyoruz. Biz geçen hafta TAV GZP Havalimanı Direktörü Ali Özgür Pehlivan’ı ziyaret ettik. Bu görüşmede her ne kadar henüz anlaşma imzalanmamış olsa da önümüzdeki süreçte terminal binasının büyütüleceğini öğrendik. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nuri Ersoy da bu çalışmanın yapıldığını söyledi” diye konuştu.

Bazı esnafların kasa başı fiyat politikalarıyla kente gelen turistleri dolandırdığını söyleyen Başkan Özçelik, “Kente gelen turistlerin en çok şikayet ettiği konuların başında esnafların fiyat aldatmacası, kaba tabiriyle kazıklaması geliyor. 100 Euro’luk bir ürün 1000 Euro’ya satılmaya çalışılıyor bazı kötü esnaflar tarafından. Bir vatandaş restorana girdiğinde bir su içtiğinde, bir içecek aldığında esnafın neyi ne kadara sattığı ödeme esnasında değil müşteri kapıdan içeri girdiğinde yapılmış olmalı. Biz şehirde bu disiplini sağlayacağız. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Alanya’da radikal işler yapacağız. Bunu üç beş sene sonra daha iyi göreceğiz” dedi.


Alanya’ya mümkün olduğu kadar çok turisti çekmek istediklerini ve bu doğrultuda ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Özçelik, “Kasım ayına gelmek üzereyiz 5-10 gün sonra otellerimiz kapanmaya başlayacak. Aralık-Şubat ayında Alanya’da kimse kalmayacak. Mart ayında biraz biraz başlayacak. Aradaki 3-4 ayda neler yapacağız; Kayseri’ye, Burdur’a spor için giden insanları sizlere aktardığımız spor turizmi projeleriyle, Alanya’nın içerisinde yapacağımız dönüşümlerle Alanya’da da ağırlayacağız. Anlayışımızı değiştirmek istiyoruz. Alanya’yı tanıtacak kenarında, köşesinde, ortasında, yolda müşterileri, misafirleri çağıracak bizlerden ne istiyorsanız bizimle irtibata geçin. ALTAV ile irtibata geçin. Yasal çerçeve içerisinde yapabileceğimiz her şeyi sizler için yapacağız. ‘Üzerimize düşen ne varsa’ deyip sorumluluk beklemeyeceğiz, ‘Elimizden gelen’ deyip sorumluluk alacağız. Sizlerden tek beklentimiz iki tık fazla turisti Alanya’ya getirebilmek için destek vermeniz. Alanya Belediyesi’nden, ALTAV’dan, ALTİD’den, TÜRSAB’dan, ALTSO’dan siz isteyin biz elimizden geleni yapalım” şeklinde konuştu.


Başkan Özçelik’in ardından konuşan ALTAV Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın da, Alanya’nın yıllar içerisinde kazandığı sporun ve sporcunun başkenti imajının korunması ve geliştirilmesi adına çalışacaklarını söyledi. Alanya’yı yeni spor dalları ve bunlara uygun zeminlerle tanıştırmayı hedeflediklerini söyleyen Açıkalın, “Bizim hedefimiz genç yaşlı, kadın erkek herkesin bu şehirde kendisine uygun, ilgi ve alakası olan spor dallarıyla uğraşabilmesi ve bu uğraşların kente turizm olarak geri dönerek hem bir gelir hem de iş kolu olarak kazanım sağlaması. Deniz, kum, güneş turizminin yanında alternatif turizm kolları da oluşturmak her zaman artı bir faydadır. 2025 yılı içerisinde gerçekleştireceğimiz Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde de değişiklikler yapacağız, sadece güreş olmasının yanında yeni aktivite ve spor etkinliklerini de koyarak çeşitlilik ve özendirme çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.

ALTAV Basın Sözcüsü Alper Gencelli de, ALTAV bünyesinde yürütülen web sayfası ve web sayfasına entegre aplikasyon çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. ALTAV’ı dijitalleştirmeyi hedeflediklerini ve Alanya’yı her yönüyle ele alacak bir mobil aplikasyon üzerinde çalıştıklarını söyleyen Gencelli, bu uygulama ile hem tanıtım hem de kente gelen misafirlere rehberlik hizmetinin verilebileceğini söyledi. Gencelli’nin ardından ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Aydoğan Ergün, ALTAV’ın devam eden ve planlanan çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Tur operatörlerinin merak ettikleri sorular ve talepleri ile ilgili de notlar alan Başkan Özçelik, gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Toplantının sonunda Başkan Osman Tarık Özçelik, bu ve benzeri toplantıların devam edeceğini, sektöre ve sektörün temsilcilerine her zaman kulak vereceklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81