Alanya'da Cuma Pazarı'nda son durum

Alanya'da Cuma Pazarı'nda son durum

09 Temmuz 2024 Salı 12:36
Alanya'da Cuma Pazarı'nda son durum

Alanya’nın kanayan yarası olan sözde kapalı otoparktan bozma Cuma Pazarı, yeni yerine hazırlanıyor. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yeni çizgileri çekilen Cuma Pazarı’nın 12 Temmuz’dan itibaren eski yerinde açılacağını açıkladı. Geçmişte eleştiri konusu olan ve “ucube yapı” olarak nitelendirilen Cuma Pazarı, yapımı devam eden binanın etrafına kurularak daha düzenli ve modern bir görünüme kavuşacak.

Özçelik, pazarcılarla yaptığı görüşmeleri şu şekilde aktarmıştı: “Geçen hafta Cuma Pazarı’nı komple gezdim ve arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayı bir de kendim yapmak istedim. Oradaki pazarcı arkadaşlara tek tek sordum. Bu sıcak havada yukarı da mı burada mı diye sordum. Bir tane kapının önünde bulunan karpuzcu hariç hem vatandaş hem pazarcı esnafı yukarıya çıkalım dedi.”

Pazarcıların yanı sıra vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldıklarını belirten Özçelik, pazarın yeni yerinin daha ferah ve serin olacağını söyledi. Özçelik ayrıca, pazarcıların tezgahlarında gölgelik ve şemsiye bulundurmalarını da sağlayacaklarını ifade etti.

Yeni pazarda pazarcıların düzenli ve aynı renklerde giyinmeleri, tüm ürünlerde fiyat etiketinin bulunması gibi kurallar da uygulanacak. Bu sayede vatandaşların alışveriş yaparken daha rahat ve güvenli bir şekilde alışveriş yapmaları sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81