Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Vali Şahin, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata ve kurum amirleri tarafından karşılandı.
Ziyaret kapsamında Vali Şahin, Antalya’nın gastronomi turizminde küresel bir marka haline getirilmesi hedefiyle yürütülen çalışmalar çerçevesinde düzenlenen ve Alanya’da gerçekleşen Antalya Gastronomi Platformu’nun (AGP) 6. toplantısına iştirak etti. Toplantı, Esma Hanım Yöresel Alanya Yemekleri Mutfağı’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Antalya Valisi Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin, Alanya Kaymakam Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer, Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve Antalya Gastronomi Platformu (AGP) üyeleri katılım sağladı.
Vali Hulusi Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya’da yetiştirilen tarım ürünlerinin kalitesine, katma değerine ve çeşitliliğine vurgu yaparak, “Yetiştirilen ürünler bakımından, dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafyaya sahibiz. 300 milyon nüfuslu Avrupa pazarına 3 saat mesafedeyiz. Yetiştirdiğimiz ürünler, dünya pazarında da yüksek katma değere sahip ürünler. Antalya’da yetişen tüm ürünlerimiz son derece kıymetlidir. Ancak, katma değeri yüksek ürünlere, özellikle mango gibi özel ürünlere yönelmemiz büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda Vali Şahin ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdiler.