Alanya'da Yaz Kur’an Kursları Başladı

İlçe Müftülüğüne bağlı camii ve Kur’an kurslarında 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibariyle başladı.

Alanya'da Yaz Kur’an Kursları Başladı

İlçe Müftülüğüne bağlı camii ve Kur’an kurslarında 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibariyle başladı.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 13:46
Alanya'da Yaz Kur’an Kursları Başladı

Her sene okulların tatil olduğu dönemde milyonlarca çocuk ve gencin Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrendiği "Yaz Kur'an Kursları" 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı.

Bu kapsamda İlçe Müftümüz Dr. İhsan İlhan, yaz Kur’an kurslarının ilk gününde Emine Özmüftüoğlu Camii Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Görevlilerden Yaz Kur’an Kursu faaliyetleri hakkında bilgi alan Müftü İlhan, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Yaz Kur’an Kursları'nın önemine dikkat çekti. Müftü İlhan konuşmasının sonunda, çocuklarını camii ve Kur’an kurslarına gönderen velilere teşekkür etti.

Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından kursun ilk gününde öğrenciler çeşitli ikramlarla ve sürprizlerle karşılandı. Öğrenciler ilk günü camiyi ve Kur’an kurslarını tanıma ve bilgilendirme şeklinde geçirdiler.

Yaz Kur'an Kurslarına başvurular 8 Temmuz'a kadar devam edecek.

7 hafta süreyle tek dönem halinde planlanan Yaz Kur'an Kursları 16 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Öğrencilerde sorumluluk, fedakârlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesi amaçlanan Yatılı yaz Kur’an kurslarına kayıtlar; birinci dönem için 08 Temmuz’a kadar (son gün), ikinci dönem kayıtları ise 05 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Bu vesileyle 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu’nun hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81