Alanya'da kadınlar Narin için buluştu

Diyarbakır’da ailesi tarafından öldürülen 8 yaşındaki Narin için toplananlar adına konuşan KHKD Alanya Şube Başkanı Melek Depren, “Bıçak kemiği kesti. Sabrımız tükendi. Yaşam savaşımız cehaletle, umudumuz ise adalet, adalet, adalet” dedi.

Alanya'da kadınlar Narin için buluştu

Diyarbakır’da ailesi tarafından öldürülen 8 yaşındaki Narin için toplananlar adına konuşan KHKD Alanya Şube Başkanı Melek Depren, “Bıçak kemiği kesti. Sabrımız tükendi. Yaşam savaşımız cehaletle, umudumuz ise adalet, adalet, adalet” dedi.

13 Eylül 2024 Cuma 12:14
Alanya'da kadınlar Narin için buluştu

Kadın Haklarını Koruma Derneğiğ (KHKD) Alanya Şubesi, Diyarbakır’da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için bir araya geldi. ‘Narin için adalet’ sloganı ile Atatürk Anıtı önünde toplanan KHKD üyelerine CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi Başkanı Nilgün Özcan ile dernek üyeleri ve vatandaşlar destek verdi.


Anıt önünde toplananlar adına açıklama yapan KHKD Alanya Şube Başkanı Melek Depren, “Narin’in kaybolduğu günden bu ana bu acı sonuç ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Biz Narin Güran’ı istismar edilerek öldürülen çocuklarımızın kaderleri dolar fenomenleri kadar toplumda yer bulamadığında kaybettik. 2024 yılının ilk 7 ayında en az 14 kız çocuğu vahşice katledildi. 2024’ün ilk 6 ayında ise 205 kadın katledildi. Artık farkına varın! Bu vahşet münferit değil, politik ve sistematik! Kadınların ve çocukların korkutulup, susturulup, baskılanması ile elde edeceğinizi sandığınız bu erkil dünyanızda size keyif vermeyeceğiz. Bu düzeni yine biz bozacağız. Bunlar Çocuk istismarı istatistiklerini yayıma kapatanlardır. Bunlar, ”Resmi nikah olmadan dini nikah kıyılamaz” maddesini iptal ederek çocuklara tecavüzün önünü açanlardır. Bunlar ‘Onlar bizim dostumuz/ bir kereden bir şey olmaz/ küçüğün rızası vardı’ diyenleri milletvekili yaparak feodal yapıyı besleyenlerdir. Bunlar; taşımalı eğitimle öğretmenleri köyden uzaklaştırıp çocukları cehaletin eline teslim edenlerdir. Bunlar hiç vakit kaybetmeden ‘siyaseti bu işe karıştırmamak lazım’ diyenlerdir. Bunlar Konca Kuriş’i katleden zihniyeti iktidar ortağı yapanlardır. Bunlar; İstanbul Sözleşmesinden vazgeçerek kadınları ve çocukları hem yaşarken hem de öldüklerinde yalnız bırakanlardır. Bunlar kadınları ve çocukları korumak için elini masaya vurmayanlardır. Bunlar adalet diye haykıranlara şiddet uygulayanlardır. Yani güzel Narin’im, bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşımıza toprağımıza haklarımıza göz koyanlardır. Bunlar senin mezarının başında helallik bile veremeyenlerdir. Burada küçük Narin nezdinde vahşice katledilen tüm çocuklarımız için katledilen tüm kadınlarımız için ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımız için son kez söylüyoruz. Bıçak kemiği kesti. Sabrımız tükendi. Yaşam savaşımız cehaletle, umudu
muz ise adalet, adalet, adalet” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81