Evimde Güvendeyim projesi protokolü imzalandı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı eylül ayında yürütülmeye başlayacak olan “Evimde Güvendeyim” projesi protokol imzaları bugün atıldı.

Evimde Güvendeyim projesi protokolü imzalandı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı eylül ayında yürütülmeye başlayacak olan “Evimde Güvendeyim” projesi protokol imzaları bugün atıldı.

12 Eylül 2024 Perşembe 14:40
Evimde Güvendeyim projesi protokolü imzalandı

Kaymakam Ürkmezer öncülüğünde başlatılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek olan ‘’ Evimde Güvendeyim Projesi’’ protokolü bugün  Alanya Kaymakamlığında Kaymakam Ürkmezeer başkanlığında, Alkü Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ve kurum çalışanlarının katılımlarıyla imzalandı. 
Alanya İmçe Milli eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokul kademesinde eğitim gören öğrencileri ev kazalarından korumayı amaçlayan Evimde Güvendeyim Projesi ile evde oluşan yaralanma ya da ölümlü kazalar ile ilgili farkındalık yaratılarak evde güvenli ortam oluşturulacak ve bu anlamda  öğrenci velilerine, okul yönetimlerine, okul yurtlarında sorumlu gözetmenler ile Sosyal Hizmet Merkezi Çocuk Evlerinde görevli personellere bilgilendirmeler yapılarak eğitimler verilecek. Proje ile öğrencilerimizin velileri evlerde ki çeşitli risk ve kazalara karşı bilinçlenecek ve ayrıca ilk yardım eğitimi alarak olası bir ev kazası durumunda ilk müdahalede bulunabilecekler. 

Proje ile ilgili konuşan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Ülkemizde ev kazaları her ailenin başına gelebiliyor. Alanya’mızda maalesef öğrencilerimizin başına ölümlü ve yaralamalı ev kazaları  meydana geldi. Geçtiğimiz yıl Hayate Hanım ilkokulu öğrencimizin başına gelen elim  kazadan sonra bu konuya yönelik bir proje çalışması başlattık. Kaymakamlığımız öncülüğünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte; öğrencilerimizin evlerinde başına gelebilecek kazalara karşı onları, ebeveynlerini, okullarda görevli personelleri bilinçlendirmek ve bu konuda bilgilendirmelerde bulunarak farkındalık yaratmak için Evimde Güvendeyim Projesini oluşturduk. Proje ile evde meydana gelebilecek kazalarla karşı velilerimize, öğrencilerimize ve personellere konu ile ilgili başta ilk yardım eğitimi olmak üzere çeşitli seminer ve bilgilendirmeler yapılacak. Projenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen kurum ve çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81