Doç. Dr. Evrim Çakır, gelişen teknolojiyle birlikte artan hareketsiz yaşam ve işlenmiş gıda ürünlerinin diyabet hastalığının artmasına neden olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çakır: "Diyabete yakalanan hasta sayısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artmaktadır. Hastalığın gelişimine etki eden etmenler arasında; sağlıksız beslenme koşulları, hareketsiz yaşam tarzı ve eğitim eksikliği yer almaktadır. Yüksek kalorili gıdaların üretimi ise her geçen gün artmakta ve bu gıdalara ulaşım kolaylaşmaktadır. Bu gıdaların tüketiminin artması da fizyolojimizi ve fonksiyonlarımızı etkilemektedir." dedi. Diyabetin tipleri ve nasıl ortaya çıktığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Evrim Çakır; belirtilerini de ağız kuruluğu, çok su içme, sık idrara çıkma, halsizlik, yorgunluk, açlık hissi, kuru ve kaşıntılı cilt, ellerde ayaklarda uyuşma, karıncalanma, cilt yaralarının geç iyileşmesi ve kilo kaybı olarak sıraladı.
03 Ekim 2018 Çarşamba 20:19