Suya büyük zam

Antalya ve Alanya Türkiye'de rekor kırdı: ASAT suya büyük zam yaptı

Suya büyük zam

Antalya ve Alanya Türkiye'de rekor kırdı: ASAT suya büyük zam yaptı

20 Temmuz 2024 Cumartesi 11:07
Suya büyük zam

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu'nun aldığı kararla, Alanya dahil tüm ilçelerde su fiyatlarına yüzde 446'ya varan oranlarda zam yapıldı. Türkiye genelinde büyük tepki çeken bu zam, Antalya ve Alanyalı vatandaşları adeta şok etti.

Alınan karara göre, meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı yüzde 446 artarak 1,83 TL'den 10 TL'ye yükseltildi. Bu artış, su israfının önlenmesi, artan yatırım maliyetleri ve elektrik fiyatlarındaki artış gerekçeleriyle alındı. AK Parti grubu karara ret oyu verdi. Yeni tarifeye göre, 20 metreküpü aşan su kullanımında birim fiyat 50,34 TL, 40 metreküpü aşan kullanımda ise 71,93 TL olarak belirlendi.

Antalya'nın tüm ilçelerini etkileyecek olan bu zam Ağustos ayından itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu artışın Alanya'daki konut sahiplerini ve turistik tesisleri önemli ölçüde etkileyeceği ve su tasarrufunun artık daha da önem kazanacağı belirtiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81