Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle, Antalya Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği (APGAD) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) tarafından düzenlenen GastroAntalya, 21-24 Kasım tarihleri arasında Antalya EXPO Sergi Alanı’nda gerçekleştirilecek.
36 ülkeden, 800 yarışmacının katılımı ile gerçekleştirilecek etkinlik programında, “Uluslararası Yemek Yarışmalarının” yanı sıra çeşitli konularda akademik oturumlar, mutfak atölyeleri, ünlü şeflerin katılımı ile renklenecek olan söyleşiler de yer alıyor. GastroAntalya 2019’un ana teması Turunçgiller konuk ülke Rusya Federasyonu olacak. Konularında uzman katılımcı konuşmacılarla Ustadan Çırağa- Babadan Oğula Antalya’nın Simgesel Lezzetleri, Türk-Rus Mutfağı Etkileşim ve Benzerlikleri, Turizm ve Yiyecek- İçecek Tesislerinde Hijyen ve İsraf ile Kaybolan Ekonomi, Antalya Narenciye yetiştiriciliğinin dünya üzerindeki yeri üzerine söyleşiler gerçekleşirken, ünlü şefler turunçgilleri mutfakta nasıl kullandıklarını workshoplarda uygulamalı gösterecekler.