Antalya
kapalı

Büyükşehir’den Alanya kırsalına Dut Fidanı desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Uğurlu ve Bıçakçı Mahallesi’ndeki 7 üreticiye dut fidanı desteğinde bulundu.

Büyükşehir’den Alanya kırsalına Dut Fidanı desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Uğurlu ve Bıçakçı Mahallesi’ndeki 7 üreticiye dut fidanı desteğinde bulundu.

24 Mart 2025 Pazartesi 14:38
Büyükşehir’den Alanya kırsalına Dut Fidanı desteği

Alanya’da ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Sapadere Mahallesi’nde açılan İpek evinde hem ipek böcekçiliğini canlandırmak hem de bölgedeki üreticileri bilgilendirme eğitim çalışmaları yürütüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, dut ağacının kolay yetiştiği ve ipek böcekçiliği yapabilme potansiyeli olan mahalleleri tespit ederek dut fidanı hibesine başladı.

Projenin ilk etabında Dim Vadisi’nde bulunan Uğurlu ve Bıçakçı mahallelerindeki üreticilere fidan dağıtımı yapıldı. Büyükşehir ekipleri toplam 7 üreticiye verilmek üzere Uğurlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Sarı ve Bıçakçı Mahallesi Muhtarı Murat Çay’a 125 adet dut fidanı verdi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81