Alanya’da kentsel dönüşümde vatandaş desteği şart 

Alanya’da kentsel dönüşümde vatandaş desteği şart 

14 Ağustos 2024 Çarşamba 12:10
Alanya’da kentsel dönüşümde vatandaş desteği şart 

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği Başkanı Emrah Yılmaz, kentsel dönüşüm sürecinde karşılaşılan zorlukları ve çözüm önerilerini anlattı. Yılmaz, “Kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için vatandaşların desteği ve bilinçlendirilmesi şart” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği Başkanı Emrah Yılmaz, kentsel dönüşüm yasasının şehirlerin mevcut yapı stoklarının depreme karşı dayanıklılığını artırmak, yaşam alanlarını modernize etmek ve olası afetlere karşı kentleri daha dirençli hale getirmek amacıyla çıkarıldığını belirterek kentsel dönüşümün amacı, yasal altyapısı, artı eksi yönlerini anlattı.

Yılmaz, kentsel dönüşümün uygulanabilmesi için mülk sahiplerinin çoğunluğunun dönüşüme razı olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Kentsel dönüşüm yasası, şehirlerin bir bölümünün veya tamamının sistematik bir şekilde mevcut yapı stoklarının depreme karşı değerlendirilmesi, yaşam alanlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, oluşabilecek afetlere karşı kentleri dirençli hale getirmek için çıkarılmış bir yasadır. Belirli bir bölgede kentsel dönüşüm yapılabilmesi için, mülk sahiplerinin çoğunluğunun dönüşüme razı olmaları gerekiyor. Hal böyle olunca tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da kentsel dönüşümün bölgesel olarak yapılması çok başarılı olamıyor” dedi.

Alanya Belediyesi’nin kentsel dönüşüm birimi oluşturduğunu ve burada tecrübeli teknik kadroların çalışmalar yaptığını ifade eden Yılmaz, “Belediyenin kentsel dönüşüm birimi oluşturduğunu, burada tecrübeli teknik kadroların çalışmalar yaptığını, belirli mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu biliyorum. Belediyenin başarılı olabilmesi o bölgelerdeki insanların kentsel dönüşümü istemeleri ile doğru orantılı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81