Alanya’da Kadınlar Plajı’na talipli çıkmadı 

Aysultan Kadınlar Plajı’nın akıbeti hakkında konuşan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ihalelere talebin olmadığını, plajın bir kez daha ihaleye çıkacağını söyledi.

Alanya’da Kadınlar Plajı’na talipli çıkmadı 

Aysultan Kadınlar Plajı’nın akıbeti hakkında konuşan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ihalelere talebin olmadığını, plajın bir kez daha ihaleye çıkacağını söyledi.

03 Temmuz 2024 Çarşamba 13:05
Alanya’da Kadınlar Plajı’na talipli çıkmadı 

Uğrak Mahallesi’ndeki Aysultan Kadınlar Plajı hakkında bilgilendirme yapan Başkan Özçelik, “Aysultan Kadınlar Plajı 29 Ağustos 2022’de 3 yıllığına Alanya Belediyesi tarafından kiralanmıştır. O zamanki kira bedeli artarak geldiği için bu yıl kira bedeli 1 milyon 89 bin TL. Alanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ne o plaj için 1 milyon 89 bin TL kira ücreti ödeyecek. Burası 16 Ağustos 2023’te ihaleye çıktı ama giren olmadı ve dolayısıyla geçen yıl kullanılamadı. Bu yıl 30 Mayıs’ta 1 milyon 89 bin TL kira ödeyeceğimiz yeri 1 milyon 100 bin Lira’dan kiraya vermek ve kamu zararı oluşmaması adına üzerine bir para koymadan ihaleye çıkardık fakat bir talep olmadı. Ayrıca 23 Haziran 2024’te yine aynı ücretle ihaleye çıkardık yine talep olmadı. Şu an itibariyle yaklaşık 14-15 ay kira süresi kaldı. Bir kez daha ihaleye çıkaracağız. Eğer yine talip çıkmaz ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne iade etmek adına bir talebimiz olacak. Çünkü 2022’de, 2023’te ve 2024’te gelir elde edemediğimiz bir yerin kirasını ödemiş olacağız. Alanya Belediyesi adına bu bir zarar demektir” diye konuştu.

Aysultan Kadınlar Plajı’nın Alanya Belediyesi tarafından işletilme durumunun sorulması üzerine ise Başkan Özçelik, “Şu anda orada bir tadilat yapılması gerekiyor, demir aksamlı kısımlarda sıkıntı yok bir boya ile yapılabilir ama diğer kısımlara tadilat gerekiyor. Biz iştiraklarla ilgili kısmı daha yeni yeni tamamlıyoruz. Şu dakika için orası için bir şey düşünülüp karar verilmiş değil ama bundan sonraki ihalede de bir talipli çıkmaz ise sezon da yarılanmış olacak dolayısıyla bu yılda bir şey yapılamayacak ama gelecek yıl için düşünebiliriz. Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum ama Büyükşehir Belediyesi döneminde ilk açıldığı zamanlarda hızlı bir çalışma oldu ama dönem bittikten sonra oraya talep giderek düştü. Oraya Büyükşehir’le bir otobüs ya da ulaşım desteği yapılsa bile belediye tarafından verimli çalıştırabileceğini düşünmüyorum. Ama şuna da katılıyorum ki belediyeler para kazanma yeri değil, halka hizmet etme makamıdır. Gelecek yıl için düşünebiliriz ama bu yıl için maalesef mümkün değil” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81