Alanya CHP iddialara cevap verdi

Alanya CHP iddialara cevap verdi

22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:53
Alanya CHP iddialara cevap verdi

Basın Açıklaması 22.07.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir bazı mahalle temsilciliklerine dair bir gazetede yer verilen yazıyla ilgili açıklama yaptı.
Bülent Kandemir’in açıklaması şu şekilde:
“Partimizin siyasi faaliyetlerine vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak, halkımızın olağan ihtiyaç ve görüşlerini Parti kadrolarımıza daha hızlı bir şekilde ulaştırmak için tüm mahallerimizde temsilci görevlendirilmesi yapılmaktadır. Parti Tüzüğümüz bu görevi İlçe Yönetim Kurulu’na vermiştir. Temsilci atamak veya görevden almak tamamen İlçe Yönetim Kurulu’nun uhdesindedir. İlçe Yönetim Kurulu bu yetkisini Parti politikalarına ve siyasi faaliyetlerine sağlanan katkının en üst seviyede oluşabilmesi amacıyla kullanmaktadır.
Öte yandan, 102 mahallemizde görevlendirilen temsilcilerimizde olağan idari tasarrufun dışında vefat, istifa, muhtarlık gibi kamusal nitelikli başka görevler dolayısıyla değişiklik zorunlu olabilmektedir.

Bugün bir gazetede yer alan habere konu Mahalle Temsilcilik değişikliklerinden birisi vefat, birisi istifa, birisi muhtar adaylığına bağlı istifa, ikisi mevcut temsilcilerin yanına yardımcı görevlendirmek gerekçesiyle yapılmıştır. Bir Mahalle Temsilcisi ise gerek geçtiğimiz yıl yapılan milletvekili genel seçiminde gerekse 2024 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde kişisel çalışmalarıyla Partimize katkı vermek bir yana temsilcisi olduğu mahalleden CHP adına sandık görevlisi atanmasına engel olacak kadar Partimizden ve politikalarımızdan uzak davranışlar sergilemiştir, bu nedenle Mahalle Temsilciliği görevinden alınması uygun görülmüştür.
Değinilen gazete yazısının haber konusu idari tasarrufun sahipleriyle görüşerek gerçeği öğrenmek yerine Cumhuriyet Halk Partililer için geride kalmış bir parti içi seçimin taraflarıyla ilişkili olduğu iddiasıyla kaleme alınmasının, yazarın mesleki olgunluğuyla ilişkili olduğu değerlendirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bülent Kandemir
Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81