Alanya bayrama hazır

Alanya’da 12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan mübarek Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gereken tedbirler alındı.

Alanya bayrama hazır

Alanya’da 12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan mübarek Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gereken tedbirler alındı.

08 Eylül 2016 Perşembe 23:11
Alanya bayrama hazır
Alanya’da 12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan mübarek Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gereken tedbirler alındı.
 
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirtti. 9 günlük bayram tatili dikkate alınarak geniş kapsamlı tedbirler alındığını ve bayram tatili süresince alınan tedbirlerin titizlikle uygulanacağını söyleyen Kaymakam Tanrıseven, Alanyalılara ve Alanya’da tatilini geçirecek vatandaşlara huzurlu bir kurban bayramı tatili geçirmeleri temennisinde bulundu.

EMNİYET TEDBİRLERİ ARTIRILDI
Alınan tedbirler kapsamında, Emniyet ve Jandarma, bayram süresince kalabalık cadde ve sokaklarda toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri gibi halkın yoğun olarak bulunacağı yerlerde; olası yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı yaya ve motorize ekipler görevlendirerek gerekli tüm tedbirleri alacak. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince karayollarında, şehir-giriş ve çıkışlarında kimlik kontrolü ve rutin uygulamalarının yanı sıra Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı da sahil bandından faaliyetlerini aktif şekilde sürdürecek.
Bayram tatili süresince oluşabilecek kazaların önüne geçilebilmesi için karayollarında trafiğin tanzimi ve denetimi ile görevli ekiplere takviye personel görevlendirmesi yapılarak önemli kavşak, geçit ve güzergâhlarda sabit ekipler konuşlandırılacak. Radarla hız tespit ekiplerince ilçemiz merkezine giriş ve çıkış bölgelerinde denetimlere ağırlık verilecek.

HAYVAN PAZARLARI TİTİZLİKLE DENETLENECEK
Öte yandan Alanya genelinde kurulan hayvan pazarları ve hayvan kesim yerlerinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, gereken tedbirler alınarak denetimler titizlikle yürütülecek. Ayrıca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü eğlence yerlerine, gıda satışı yapan iş yerlerine ve sebze pazarlarına etkin denetimlerde bulunacak.

KAMU KURUMLARI TAM FAAL
İlçe Sağlı Müdürlüğünce, Acil Servisler ve Ambulanslar, Kurban Bayramı süresince daha aktif hizmet verecek. Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünce sağlanacak.
Kurban Bayramının huzur ve güven ortamında kutlanması için vatandaşlarımız ihbar, şikayet ve yardım taleplerini; aşağıdaki iletişim adreslerinden güvenlik birimlerine iletebilecekler.
 
KURBANLIKLAR DENETLENDİ
 
Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan satış yerlerini denetledi.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayram’ın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarları kurbanlık almak isteyenlerle dolup taşarken, bu dönemde kurbanlık hayvanlara yönelik denetimlerde artırıldı. Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda halkın sağlığını tehdit edecek her hangi bir problemle karşılaşılmaması için denetimlerine hız verdi. Dün yapılan Alanya Hayvan Pazarındaki denetimlere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, oluşturduğu özel ekiplerle birlikte hayvan pazarındaki denetime katıldı.  Denetime katılan Rüzgar, denetim sırasında “Halk Sağlığı” vurgusu yaparak, kurbanlık alacaklara bir takım uyarılarda bulundu. Rüzgar, "Ekiplerimiz bayram boyunca sürekli denetimlere devam edecek. Amacımız Kurban Bayramı’nda sağlıklı hayvanları tüketicilere ulaştırmak" dedi.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 08.09.2016 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81