Kategoriler

Haber Alanya

Alanya’da kentsel dönüşümde vatandaş desteği şart 

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği Başkanı Emrah Yılmaz, kentsel dönüşüm sürecinde karşılaşılan zorlukları ve çözüm önerilerini anlattı. Yılmaz, “Kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için vatandaşların desteği ve bilinçlendirilmesi şart” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği Başkanı Emrah Yılmaz, kentsel dönüşüm yasasının şehirlerin mevcut yapı stoklarının depreme karşı dayanıklılığını artırmak, yaşam alanlarını modernize etmek ve olası afetlere karşı kentleri daha dirençli hale getirmek amacıyla çıkarıldığını belirterek kentsel dönüşümün amacı, yasal altyapısı, artı eksi yönlerini anlattı.

Yılmaz, kentsel dönüşümün uygulanabilmesi için mülk sahiplerinin çoğunluğunun dönüşüme razı olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Kentsel dönüşüm yasası, şehirlerin bir bölümünün veya tamamının sistematik bir şekilde mevcut yapı stoklarının depreme karşı değerlendirilmesi, yaşam alanlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, oluşabilecek afetlere karşı kentleri dirençli hale getirmek için çıkarılmış bir yasadır. Belirli bir bölgede kentsel dönüşüm yapılabilmesi için, mülk sahiplerinin çoğunluğunun dönüşüme razı olmaları gerekiyor. Hal böyle olunca tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da kentsel dönüşümün bölgesel olarak yapılması çok başarılı olamıyor” dedi.

Alanya Belediyesi’nin kentsel dönüşüm birimi oluşturduğunu ve burada tecrübeli teknik kadroların çalışmalar yaptığını ifade eden Yılmaz, “Belediyenin kentsel dönüşüm birimi oluşturduğunu, burada tecrübeli teknik kadroların çalışmalar yaptığını, belirli mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu biliyorum. Belediyenin başarılı olabilmesi o bölgelerdeki insanların kentsel dönüşümü istemeleri ile doğru orantılı” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da safaricilere milyonluk ceza
Sağlık
19 Kez Görüntülendi.
Sağlık Çalışanlarına Etkili İletişim Konulu Seminer
Asayiş
13 Kez Görüntülendi.
Motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapıldı
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Tarihi mekanda konser
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Mağlubiyetin sodumlusu benim”
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor kendi evinde Kasımpaşa'ya mağlup
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
Dünya Şampiyonu Razgatlıoğlu’na Alanya’dan tam destek
Alanya
32 Kez Görüntülendi.
 Alanya sezon sonunda 3 ay boş 
Alanya
28 Kez Görüntülendi.
Kuş: “Bu dostluk pazara değil mezara kadar”
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Toprak Razgatlıoğlu 2. kez Dünya Şampiyonu oldu