Alanya’da tarihi mekanları gezmek zamlandı

Alanya Belediyesi’nin aldığı kararla, Damlataş Mağarası, Kızılkule gibi tarihi yerlerin ve halk plajlarının giriş ücretleri önemli ölçüde artırıldı.

Alanya’da tarihi mekanları gezmek zamlandı

Alanya Belediyesi’nin aldığı kararla, Damlataş Mağarası, Kızılkule gibi tarihi yerlerin ve halk plajlarının giriş ücretleri önemli ölçüde artırıldı.

02 Ekim 2024 Çarşamba 10:47
Alanya’da tarihi  mekanları gezmek zamlandı

Alanya Belediyesi, ilçedeki tarihi ve doğal güzelliklerin giriş ücretlerinde önemli bir artışa gitti. Bugün onaylanan karar ile Damlataş Mağarası, Kızılkule, Tersane, Sapadere Kanyonu gibi popüler noktaların giriş ücretleri belirgin şekilde yükseltildi. Normal vatandaşlar için en yüksek giriş ücreti 150 TL olarak belirlenirken, öğrenci ücretleri ise genellikle 50 TL olarak belirlendi.

Öte yandan, Alanya’nın meşhur halk plajlarında şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri de ikiye katlanarak 150 TL’ye yükseltildi. Bu karar, hem yerli hem de yabancı turistleri yakından ilgilendirirken, yaz sezonunda plajları ziyaret etmek isteyenlerin bütçelerini de doğrudan etkileyecek.

Yeni Ücret Tarifesi (TL):


Damlataş Mağarası: Normal vatandaş: 150 TL, Öğrenci: 50 TL, Hasta: 20 TL

Kızılkule: Normal vatandaş: 100 TL, Öğrenci: 50 TL

Tersane: Normal vatandaş: 100 TL, Öğrenci: 50 TL

Tophane Mahallesi Tarihi Hamam: Normal vatandaş: 100 TL, Öğrenci: 50 TL

Sapadere Kanyonu ve Cüceler Mağarası: Normal vatandaş: 115 TL, Öğrenci: 35 TL

Kültür Evi ve Mecdüddin Sarnıcı: Normal vatandaş: 150 TL, Öğrenci: 50 TL

Halk Plajları (Şezlong/Şemsiye): 150 TL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81