'Evet demek vacip oldu'

Anayasa Değişikliğinde ki 18 maddeyle ilgili bilgiler vermek için Alanya'ya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, "Hollanda'da bakanlarımıza yapılan muameleden sonra evet demek vacip oldu" dedi.

'Evet demek vacip oldu'

Anayasa Değişikliğinde ki 18 maddeyle ilgili bilgiler vermek için Alanya'ya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, "Hollanda'da bakanlarımıza yapılan muameleden sonra evet demek vacip oldu" dedi.

13 Mart 2017 Pazartesi 21:57
'Evet demek vacip oldu'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin ve Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik'in katılımıyla ALTSO'da 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu ve 18 maddeyle ilgili neden evet denilmesi gerektiğinin anlatıldığı bir konferans düzenlendi. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık'ın yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı programda açılış konuşmasını Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik yaptı. Çelik, "Hollanda Hükümeti'nin Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik ifade özgürlüğünü ve bireysel dokunulmazlığı yok sayan bu anti-demokratik tutumunu şiddetle kınıyorum. Bu tutum Avrupa'yı yeniden orta çağ karanlığına iten ve kabul edilmesi mümkün olmayan sömürgeci bir zihniyetin ürünüdür. Milletimiz ve Yörükler diyarı Alanya'mız bu hukuksuzluğa asıl cevabını 16 Nisan günü sandıkta verecektir" dedi.

'BAŞÖRTÜMDEN DOLAYI DURUŞMAYA GİREMEDİM'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin de, "Dünyada muazzam bir dönüşüm yaşanıyor. Madagaskar, Tanzanya, Mozambik'te fakirliği kim yarattı? Aynı durumun Türkiye'de olduğunu düşünün.  Ne var bu anayasada 18. madde var. Bakanlarımıza yapılan muameleden sonra evet demek vacip oldu. İlerde bunun hukuken de karşılığını ödeyecekler. Türkiye uzun süre demokratik olmaya çalışan bir ülke. 1960'dan itibaren bu ülke belli aralıklar hariç huzur bulmadı. Bu ülke başbakanını, iki bakanını astı. Bu insanların kabahati ülkeye hizmet etmek mi? 80'lere geldik yeni bir kriz. Fahri Korutürk’ten sonra bir cumhurbaşkanı seçemiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu ülkede yeni dönüşümler yaşatmıştır. 2007'ye geldik. Abdullah Gül'ü aday gösterdik ama seçemedik. Karar yeter sayısı denildi. CHP anayasa mahkemesine gitti. Biz erken seçime gittik ve cumhurbaşkanını seçtik. 2007'den sonra cumhurbaşkanını halkın seçmesi için sandığı vatandaşın önüne koyduk. Halk yüzde 51 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Değişen Türkiye'nin zihniyeti. O dönem anayasa mahkemesinin içindeki o akıl ipleri hep geriye çekti. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle halk bunların bir kısmını aştı. Neden biz başörtüsü ile üniversiteye, avukat olduğum halde duruşma salonuna giremedik. Bu meseleye ciddi olarak sahip çıkmak zorundayız. Evet çıkmak zorunda. 18 madde önünüze gelecek. Birinci madde yargı maddesinin bağımsız olduğunu söylüyor. Bunun yanına tarafsız hükmü de geliyor.

'2 SENE VEKİLLİK YAPIP EMEKLİ OLMAK YOK'
Milletvekilinin sayısı. 550 vekil var. Bu sayı 600'e çıkıyor. Türkiye çok büyüyen bir ülke. Avrupa'da 50 bin kişiye bir vekil, Türkiye'de 147 bin kişiye bir vekil düşüyor. Sadece bir vekille temsil edilen ilimiz var. Bu temsil anlamında bizi rahatlatacak bir şey. 2 sene
vekillik yapıp emekli olma yok diye bir durum yok. Bu da külliyen yalan.

'ÖNEMLİ BİR KESİM TEMSİL EDİLMİYOR'
Şimdi seçilme yaşını 25'ten 18'e indiriyoruz. Meclis Türkiye'yi yansıtacak. Burada yaşın aşağı indirilmesiyle Türkiye'de 7 milyon gencin temsili sağlanacak. Meclisin yaş ortalaması 47. Türkiye'de çok önemli bir kesim temsil edilmiyor. Bugün Deniz Baykal 78, İsmail Kahraman 79 yaşında. Bir sorunu var mı?" diye konuştu. Diğer maddelerle ilgili de kısa kısa bilgiler veren Zengin daha sonra soru cevap şeklinde konferansı tamamlandı. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 13.03.2017 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81