ALKÜ ERASMUS Aşçılık Programı Koordinatörü olan Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur ile birlikte gelecekte de önemli projelere imza atmak istediğini belirten Tassinari, çevirim içi gerçekleştirdiği sohbette öğrencilere önemli bilgiler verdi. Covid 19 salgın döneminde tüm dünya insanlarının mutfağa bakış açılarının değiştiğini anlatan İtalyan Şef Giuliano Tassinari, mutfakta görev aldığı uzun yıllar boyunca et yemekleri pişirmeyi önemli bulduğunu söyledi. Konuşmasının devamında konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “Ancak değişen dünya ile eti için yetiştirilen hayvanlara ne yazık ki çeşitli kimyasallar veriliyor ve bu durum temin edilen etlerin sağlıksız hale gelmesine sebep oluyor dolayısıyla iyi kaliteli ete ulaşmak zorlaşıyor.”
Öğrencilere bu konuda tavsiyede bulunan Şef Tassinari, iyi ete ulaşmak isteyen şeflerin marketlerden değil güvenilirliğine inandıkları çiftliklerden etlerini temin etmeleri gerektiğini belirtti. Tassinari gelenekçi bir şef olarak yetişmiş olmasına rağmen modern dünya ile mutfağa bakışının değiştiğini ifade ederek mutfakta öğrenmenin asla bitmeyeceğini dile getirdi. Yeni restoranlarında vejetaryen ve vegan beslenmeyi benimsemiş konukları içinde menüler hazırladığını ifade eden Şef Tassinari, peynirlerin İtalyan kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek bazı tariflerini öğrencilerle paylaştı.