Alanya Kent Konseyi'ne önemli görev

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı. Başkan Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi’nin Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’na girdiğini açıkladı.

Alanya Kent Konseyi'ne önemli görev

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı. Başkan Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi’nin Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’na girdiğini açıkladı.

04 Ekim 2024 Cuma 08:51
Alanya Kent Konseyi'ne önemli görev

Alanya Kent Konseyi, Nurhan Özcan başkanlığında Yürütme Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıda konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “Alanya Kent Konseyi, Şişli’de düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısında büyük bir başarıya imza attı. Kent Konseyimiz, Türkiye genelinde kentsel demokrasi ve yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmaların ulusal çapta takdir edilmesi sonucu Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’na seçildi. Bu önemli gelişme, Alanya’nın şehircilik ve yerel yönetim tecrübelerini Türkiye genelinde diğer kentlerle paylaşmasına olanak sağlayacak bir adımdır” dedi.

Toplantıda ayrıca kent konseylerinin yerel yönetimler üzerindeki etkisi ve halkın karar alma süreçlerine daha aktif katılımının sağlanması amacıyla yapılacak projeler konuşuldu. Başkan Özcan, “Alanya Kent Konseyi, ulusal düzeyde ortak projeler geliştirerek, diğer kent konseyleriyle dayanışmayı artıracak adımlar atacak. Bu sayede Alanya’nın yerel yönetim deneyimleri diğer kentlerde de yaygınlaştırılarak, yerel halkın yönetime katılımı artırılacak” dedi.


Alanya Kent Konseyi’nin, Alanya’nın uzun süredir gündemde olan ulaşım sorunlarını çözmek için kapsamlı bir çalıştay planladığını da söyleyen Özcan, “Çalıştay, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin Ulaşım Daire Başkanlıklarından uzmanlar ve ulaşım planlaması üzerine çalışan akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu çalıştayda, Alanya’nın toplu taşıma sistemine yeni ve sürdürülebilir bir model önerilmesi hedefleniyor. Çalıştayın detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Alanya Kent Konseyi, ulaşım sorunlarının çözümü için tüm paydaşları bir araya getirerek, Alanya’ya özel bir ulaşım modeli oluşturmayı amaçlıyor. Ulaşım planlaması, vatandaşların konforu, güvenliği ve ulaşılabilirliğini artırmak üzerine odaklanacak” dedi.

Alanya Kent Konseyi’nin, kentte artan ulaşım sorunları ve halktan gelen şikayetler doğrultusunda toplu taşıma, jeep safari ve motosiklet şoförlerine yönelik eğitim programları hazırladığını da söyleyen Özcan, “Yürütme kurulunda oluşturulan beş kişilik bir komisyon, ulaşım sorunlarını detaylı bir rapor halinde sunarak, sorunlara yönelik bir eylem planı oluşturacak. Özellikle toplu taşıma şoförlerine, iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve trafik kurallarına uyumun artırılması konularında eğitimler verilecek. Aynı zamanda, jeep safari ve motosiklet şoförlerine yönelik de özel eğitimler planlanıyor. Kamu kurumları ve yerel paydaşlarla işbirliği içinde yürütülecek bu eğitim programı, şehirdeki trafik güvenliğini ve hizmet kalitesini arttırmayı amaçlıyor. Alanya Kent Konseyi, kentteki her bireyin daha güvenli, daha konforlu ve katılımcı bir yaşam sürebilmesi için çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81