Aü İletişim Fakültesi Öğrencileri Üç Ödül Aldı

Avrupa Birliği Bakanlığı Tarafından Düzenlenen “Ab Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”Nda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi En Çok Ödül Alan Fakültesi Oldu.

Aü İletişim Fakültesi Öğrencileri Üç Ödül Aldı

Avrupa Birliği Bakanlığı Tarafından Düzenlenen “Ab Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”Nda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi En Çok Ödül Alan Fakültesi Oldu.

20 Şubat 2014 Perşembe 17:02
Aü İletişim Fakültesi Öğrencileri Üç Ödül Aldı
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”nda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi en çok ödül alan fakültesi oldu.
Toplam 6 kategoride düzenlenen yarışmada Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, “İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları” ve “Haber Dosyası” kategorilerinde birincilik, “Radyo” kategorisinde ise ikincilik ödülüne layık görüldü.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”nın jüri değerlendirmesi Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak başkanlığında akademisyenler ve bakanlık yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirme sürecinde Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri üç dalda ödüle layık görüldü.
“İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları” kategorisinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Faruk Kayın’ın “Adım Adım Avrupa” ve Haber Dosyası kategorisinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Hayal Maraşlı ve Gazetecilik Bölümü mezunlarından Taner Yapku’nun “Karadeniz Kadiniyuk Haklarumuzun Peşindeyuk” adlı çalışmaları birinci oldu. Akdeniz İletişim Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Bahadır Burak Solak ve 4’üncü sınıf öğrencisi Mikail Akyüz ise “AB Bize Uyar” adlı projeleriyle Radyo kategorisinde ikincilik kazandılar.
Yarışmaya Türkiye genelinde 35 iletişim fakültesinden öğrenci katılırken, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. F. H. Burak Erdenir’in başkanlığını yaptığı jüride Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Basın Müşaviri Nuri Cihangir ve çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri yer aldı.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi üç ödülle katılan fakülteler arasında en çok ödül alan fakülte oldu.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği Bakanlığı’nın genç iletişimci öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediği bu yarışmada ödüle layık görülen bütün öğrencilerimi ve emek veren öğretim üyesi hocalarımı kutluyorum. Türkiye AB yolunda ilerlerken iletişim projeleri ile bu sürece ortak olmak hem öğrencilerim açısından hem de fakültem açısından oldukça gurur verici. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim pratiklerini her geçen gün daha da gelişkin bir noktaya ulaştırmak adına çalışırken, aynı zamanda da öğrencilerinin pratik anlamda üretime açık projelerde paydaş olmalarını bu yolla hem kendilerini geliştirmelerini hem de sosyal anlamda ülkemize katkıda bulunmalarını destekliyor” dedi.
Son Güncelleme: 20.02.2014 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81