Antalya Büyükşehir Belediyesi enerjisini güneşten alıyor 

Antalya Büyükşehir Belediyesi enerjisini güneşten alıyor 

13 Ağustos 2024 Salı 10:33
Antalya Büyükşehir Belediyesi enerjisini güneşten alıyor 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerji alanındaki politika ve stratejilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Enerjinin günümüzdeki öneminden hareketle yenilenebilir enerji kaynaklarına önem ve öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın güneş enerjisi potansiyelini değerlendirerek enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 39.59’unu Güneş Enerji Santrallerinden (GES) sağlıyor.

Türkiye’de kendi enerjisini üreten ve depolayan ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1,32 MWp kurulu güce sahip çatı tipi GES ve 5.24 MWp kurulu güce sahip arazi GES’e sahip bulunuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliği ile mücadele kapsamında temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırıyor. GES yatırımlarına öncelik ve önem veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Nisan 2019’dan bu yana 7 adet olan güneş enerji santrallerine 10 yeni güneş enerji santrali daha ekleyerek GES sayısını 17’ye çıkardı.

Yeni GES yatırımları ile birlikte kurulu gücü 9,49 MW’a ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 39,59’unu Güneş Enerji Santralleri ile karşılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu sayede 34 milyon 650 bin TL ekonomik katkı sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81