Osman Başkan yere izmarit atanlara ceza verileceğini açıkladı 

Osman Başkan yere izmarit atanlara ceza verileceğini açıkladı 

04 Ekim 2024 Cuma 14:19
Osman Başkan yere izmarit atanlara ceza verileceğini açıkladı 

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, kentte yeni bir uygulamaya gidiyor. Sokaklara gelişigüzel atılan sigara izmaritlerine karşı sıkı önlemler alınacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, izmarit atanlara cezai işlem uygulanacak.

Başkan Özçelik’in bu kararı almasındaki temel neden, izmaritlerin çevreye verdiği zarar. İzmaritlerdeki süngerimsi madde, yağmur sularıyla birleşerek atık su kanallarını tıkıyor ve çevre kirliliğine neden oluyor.

Türk Ceza Kanunu’ndaki ilgili maddeye dayanarak bu yasağı getiren Özçelik, çevre bilinci konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Alanya’da yaşayanlar ve ziyaretçiler, artık sigara izmaritlerini çöp kutularına atmak zorunda kalacak. Bu sayede hem çevre temizliği sağlanacak hem de cezai yaptırımlardan kaçınılacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81