Kategoriler

Haber Alanya

Kosova Başbakanı Kurti, olağanüstü hal ilan edilmesi fikrine karşı

KOSOVA'DA İÇİŞLERİ BAKANI VELİU'NUN GÖREVDEN ALINMASININ ARDINDAN KOALİSYON HÜKÜMETİNİN ORTAĞI KOSOVA DEMOKRATİK BİRLİĞİ, HÜKÜMETİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN GENSORU VERECEĞİNİ AÇIKLADI. BAŞBAKAN ALBİN KURTİ İSE İÇİŞLERİ BAKANI VELİU'YU İHANET ETMEKLE SUÇLADI.

Kosova’da İçişleri Bakanı Veliu’nun görevden alınmasının ardından koalisyon hükümetinin ortağı Kosova Demokratik Birliği, hükümetin düşürülmesi için gensoru vereceğini açıkladı. Başbakan Albin Kurti ise İçişleri Bakanı Veliu’yu ihanet etmekle suçladı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin İçişleri Bakanı Veliu’yu görevinden alması nedeniyle koalisyon hükümetinin büyük ortağı Kosova Demokratik Birliği (LDK), hükümetin düşürülmesi için gensoru vereceğini açıkladı. Söz konusu açıklama üzere Başbakan Kurti kameraların karşısına geçti. Başbakan Kurti düzenlediği basın toplantısında, görevden aldığı İçişleri Bakanı Agim Veliu’yu ihanet etmekle suçladı. Kurti, korona virüsü yönetmekte başarılı olduklarını hatırlatarak olağanüstü halin ülke genelinde ilan edilmesine gerek olmadığı görüşünü yineledi. Hükümetinde bir şey ilan etmek isteyen bakanların yer almayacağına işaret eden Başbakan Kurti, LDK’nın hükümetin düşürülmesi girişimine de değindi. Başbakan Kurti, Sırbistan’a uygulanan gümrük vergisi konusunda hükümet ortağı LDK’nın koalisyon protokolünü ihlal ettiğini, protokolde söz konusu verginin karşılıklılık esasına dayanarak kaldırılacağı maddesinin yer aldığını ifade etti.

LDK saflarından olan İçişleri Bakanı Agim Veliu, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’yi destekleyerek ülkede olağanüstü hal ilan edilmesini talep etmişti. Olağanüstü halin gereksiz, mantıksız, haksız ve kazanımsız olduğunu değerlendiren Albin Kurti ise toplumda panik yaydığı ve başbakanlar istişare etmeden olağanüstü hal talep etmesi gerekçesiyle İçişleri Bakanı Veliu’yu görevinden almıştı.

LDK, Başbakan Kurti’yi gümrük vergisini kaldırmayarak bir taraftan ABD ile ilişkilere soru işaretine getirdiğini, diğer taraftan da İçişleri Bakanı Valiu’yu görevden alınması konusunda LDK’dan görüş almadığı için gensoru verilmesi için imza topladığını açıkladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
13 Kez Görüntülendi.
Alanya Caz Festivali'nin ikinci gününde Selen Beytekin ve Cecilia Krul rüzgarı iste
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya gastronomisi Fethiye'de anlatıldı
Genel
20 Kez Görüntülendi.
Yeni Hükümet Konağı için Kaymakam Ürkmezer 2025 dedi
Spor
27 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Çaykur Rizespor maçına hazır
Antalya
11 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Şahin, ‘Antalya’nın ALTIN ÇOCUKLARI’ ile buluştu
Asayiş
16 Kez Görüntülendi.
Alanya’da trafik ekipleri denetim yaptı 
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da üreticiye ‘TARSİM’ uyarısı
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
İlçe Müftüsü İlhan, Mevlid-i Nebi Programı’na katıldı
Alanya
19 Kez Görüntülendi.
33. Alanya Triatlonu için geri sayım başladı
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
Tavlı'ya Genel Merkez desteği