Kategoriler

Haber Alanya

İSTEMİYORUM ANCAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Lider Bahçeli'nin önceki gün yaptıkları görüşmenin ardından bir anda gözler Alanya'da yerel seçimlerde Ak Parti'nin aday gösterip göstermeyeceğine çevrildi.

Belediye Başkanı Yücel, "Ben ittifak istemiyorum ancak merkezimizin kararına uyarım" derken Başkan Toklu ise, "Net bir açıklama olmadığı için bağlandık kaldık. Ancak taban adeta yanıyor. Merkezimiz ne derse o olacak" dedi. Başkan Türkdoğan ise, "Liderimizin aldığı her türlü karara uyarız" şeklinde konuştu.

'İTTİFAKTA RAKİP TANIMAYIZ'
AK Parti ve MHP arasında 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi kurulması muhtemel ittifaka ilişkin iktidar ve mevcut belediye başkanının yorumu 'Genel merkezin kararına saygılıyız' olurken İyi parti ve CHP'nin yorumları ise 'İttifakta rakip tanımayız' oldu.
YÜCEL: ALINAN KARARLARA SAYGILIYIM
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında devam eden yerel seçimlerde ittifak görüşmelerinin Alanya’da da olabileceği iddiaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede bulundu. Ak Parti’nin Alanya’da aday çıkarmayıp kendisine destek vereceği yönündeki senaryoları yorumlayan Yücel, “Ülkenin ve milletin bekası için 24 Haziran öncesi kurulan Cumhur İttifakı genel seçimlerde başarıya ulaştı ancak yerelde ittifak olmasından yana değilim. Ancak Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir süredir devam eden görüşmelerin neticesini biz de bekliyoruz. Bundan sonraki atılacak adımlarda Sayın Bahçeli’nin ve MHP Genel Merkezi’nin alacağı kararlara saygılıyız” dedi.
TOKLU: ÇATI DEĞİL ADAY ÖNEMLİ
Ak Parti'den yerel seçimlerde adaylığına kesin gözle bakılan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ittifak ile ilgili Bakan Çavuşoğlu ile görüştüğünü söyleyerek, "Henüz net bir şey yok. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkan Bahçeli ile tekrar görüşecek. Her halde o zaman netleşir." dedi. Alanya'da ittifakın Ak Parti'mi yoksa MHP çatısı altında mı olacağına dair soru üzerine Toklu, "Hangisinden olduğundan ziyade adayın kim olduğu önemli. Hangi çatıda olduğunun önemi yok ki. 
Bence adayın kim olduğu önemli." diye konuştu. Ankara’dan kendilerine gelen bir haber olmadığını da belirten Toklu, "Şu anda bizde net bir şey diyemiyoruz. Bağlandık kaldık. İttifakın nasıl olacağını ve ne olduğunu bilen yok. Şu anda Alanya tabanı yanıyor. Ancak biz seçimlere odaklandık, sahadayız, çalışıyoruz. Elbette bu konuda son kararı liderimiz Sayın Recep Erdoğan verecektir” dedi.
'İTTİFAKTA RAKİP TANIMAYIZ'
AK Parti ve MHP arasında 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi kurulması muhtemel ittifaka ilişkin muhalefetin yorumları, Alanya’da seçimin iki ittifakın arasında geçeceği yönünde oldu. Nihai kararı genel merkezlerin vereceğini ifade eden İyi Parti ve CHP’nin ilçe başkanları, olası ittifakta rakip tanımadıklarına vurgu yaptılar. CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, “Biz kendi çalışmalarımıza bakıyoruz. Bu anlamda kendi projelerimiz doğrultusunda Alanya’da en iyi kararı almak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İyi Parti ile ittifak halinde Alanya’da rakibimiz olmayacaktır” dedi. İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın ise, “Ak Parti ile MHP arasında ittifak olacağı belliydi. Devlet Bahçeli önce, aralarında Alanya’nın da bulunduğu 30 il ve ilçenin adayını açıkladı, görüşmeye öyle gitti. Biz böyle bir hamle bekliyorduk. Alanya’da ikili bir yarış olacağını düşünüyorum. İyi Parti çatısı altında CHP ile kurulacak olası ittifakla bu yarıştan galip çıkacağımıza inancımız tam” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
64 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi asfalt kaplama çalışmalarına devam ediyor
Alanya
64 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Babaoğlu'ndan sahte zeytinyağı uyarısı
Alanya
53 Kez Görüntülendi.
Anne sütünün önemi anne adaylarına anlatıldı
Antalya
40 Kez Görüntülendi.
Gezen Sinema Alanya'ydı
Belediye
43 Kez Görüntülendi.
İşyeri ruhsatı için yeni düzenlemeler
Gündem
48 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nden çöp aracı açıklaması
Alanya
47 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel: ‘Alanya-Antalya otoyoluna acilen başlanmalı’
Asayiş
61 Kez Görüntülendi.
Eş Zamanlı Operasyonda Aranan 152 Kişi Yakalandı
Belediye
52 Kez Görüntülendi.
Hayvanları Koruma Günü Kutlandı
Alanya
118 Kez Görüntülendi.
Osman Başkan yere izmarit atanlara ceza verileceğini açıkladı