Tüketici Hakları Derneği Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, hazır gıdalar ın sofralara gelene kadar çok fazla işlemden geçtiğini, katkı maddesi fazla olan yiyecekler olduğunu belirterek "Hazır gıdalar çok yüksek tatlandırıcı özelliğine sahip olan ve mısırdan elde edilen, fruktoz şurubunun kullanıldığı ambalajlanmış gıda maddeleridir. Bununla birlikte, hazır gıdalarda genellikle fiziksel, biyolojik ve kimyasal diğer tehlikeli kirliliklerin bulunma olasılığı çok yüksektir. Diğer taraftan, hazır gıdalar, genellikle besleyicilik değerini ve doğal özelliğini kaybetmiş gıdalardır" dedi.
Şencan, hazır gıdaların çocuklarda ve gençlerde gelişim sürecini yavaşlattığını ve obeziteye, şişmanlığa, kalp-damar hastalığına, hipertansiyona, diyabete, kemik erimesi, kanser, karaciğer yağlanması, alerji rahatsızlıklarına neden olduğunu söyledi.
Şencan’dan hazır gıda uyarısı
Şencan’dan hazır gıda uyarısı
Haber Alanya EditorTHD Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, evrensel beslenme hakkında bilgiler vererek, hazır gıdalar konusunda uyardı.
Yorumlar