Kategoriler

Haber Alanya

Turizmciler yeni yıldan umutlu!

Sektörün yatırımcı, ulaştırmacı, tur operatörleri 2018'den umutlu. Beklentiler iyimser. Her kesimde büyüme hedefli planlar var...

Sektörün konaklama, yatırım, işletme, havayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren şirketler ile sektör kuruluşları yeni girilen 2018 ile ilgili iyimser beklenti içinde.
 Sektörün her kesiminden firmalar planlamalarında büyüme hedefliyor.
 İşte sektörün 2018 yılı ile ilgili değerlendirme beklenti ve hedefleri:
 COŞKUN YURT / CORAL : UÇAK SAYISI 19'A ÇIKACAK
Bünyemizdeki havayolu şirketi Royal Flight’ın halen 14 olan uçak filosunu 19 uçağa çıkaracağız. Almanya"da satın aldığımız Ferien Touristik şirketinin 120 bin kişilik kapasitesini 250 bin yolcuya çıkaracağız. Rusya’da ana pazarımız  Türkiye olmaya revam edecek. İç pazarı da önemsiyoruz. İç pazarda 100 bin olan müşteri sayısını yüzde 60 büyütmek amacıyla yeni satış noktaları oluşturacağız.
YILDIRAY KARAER / CORENDON :  ANTALYA'YA KOLTUK KAPASİTESİNİ % 50 ARTIRDIK
2018"de filomuza katılacak üç uçakla birlikte uçuş ağımızı ve sefer sayılarımızı artıracağız. Sadece Avrupa-Antalya hattında bile koltuk kapasitemizi yüzde 50 artırarak 1 milyon koltuk planladık. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Corendon Airlines Europe isimli havayolu şirketi ile Avrupa içi uçuşlara ağırlık vereceğiz. Almanya başta olmak üzere altı ülkeden Hurghada ve Girit gibi destinasyonlara uçuşlar düzenleyeceğiz. 
OSMAN AYIK / TÜROFED : HEDEF SAYIDAN ÖNCE FİYAT YÜKSELTME OLACAK 
Sayıdan çok fiyatları yükseltmeye odaklanacağız. fiyatlarını yükseltecek olan kongre turizmine önem verilecek.
Son zamanlarda yapılan otel yatırımları talebin üzerinde. Her yeni yapılan işletme, pazarı zorluyor ve haksız rekabete yol açıyor. Yatırımlar kontrol altına alınarak, yatak enflasyonu engellenmeli.
0YA NARİN / TYD : BAŞLAMIŞ YATIRIMLAR BİTİRİLMELİ
 "Yeni yatırımlar için doğru zaman 2018 sonları" Antalya"nın başarı eşiği 12 milyon yabancı hedefiyle pazar  çeşitlendirmesi üzerinde çalışacağız. Başlamış yatırımların tamamlanması öncelikli olmalı.
ERKAN YAĞCI / AKTOB : AVRUPA'YI YENİDEN KAZANMALIYIZ
Rusya pazarında hızlı dönüşü yakaladık, beklentilerimizi de aşan sayıda Rus misafirimizi ağırladık, ama buna karşılık yıllardır bizim ana pazarımız olan Almanya"da beklediğimiz düzeyi yakalayamadık, aksine bu yıl gerileme yaşadık. Hedef Avrupa pazarın9ı eski günlerine döndürmek olacak.
MEHMET AYGÜN / TİTANİC OTELLERİ : BELEK'E GOLF OTELİ
 Belek"te bir golf oteli projemiz. Kısa vadede franchise öngörüyoruz. Özellikle Avrupa pazarı 2018 yaz sistemi ile Anadolu"ya yayılmayı düşünüyoruz,
Avrupa"nın farklı ülkelerinde otel Rezervasyon sayısında önemli bir artış olacağını bekliyoruz.
 ENDER ALKOÇLAR /ALKOÇLAR : BURSA'YA TERMAL OTEL
Uludağ"da yeni otelimizin inşaatını tamamlamış olacağız. 200 yatak kapasiteli otel, Uludağ dönüşüm projelerimizin ilk etabı olarak 2018"in son aylarında hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca Bursa"da yeni projesine başlayacağımız bir termal tesisin de hazırlık çalışmaları hızla devam ediyor.
DAĞLARCA ÇAĞLAR  / ÇAĞDAŞ HOLDİNG : BODRUMA'A YENİ YATIRIMLAR
 Turgutreis"te 75 milyon euro yatırımla Swissotel Resort Bodrum Beach"i devreye aldık. Proje Swissotel"in Türkiye"deki ilk resort oteli. Halen Bodrum merkezde 100 milyon euro yatırımla Swissotel Resort Bodrum Hill"i devreye alıyoruz. Bu otelimizin açılışı 2019"da gerçekleşecek.
 ALİ ONARAN / PRONTOTUR: DÖVİZ KURU ÖNEMLİ
Ana işimiz olan outgoing tarafında olumlu gelişmeler bekliyorum. Yüzde 20 büyüme öngörüyorum. Pazardaki durumu dövizin seyri belirleyecek Döviz için bir şey söyleyemiyorum
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Dünya Temizlik Gününde Farkındalık Etkinliği
Spor
49 Kez Görüntülendi.
Gözler Alanyaspor'da 
Alanya
19 Kez Görüntülendi.
Alanya Ak Parti’de Şarani Tavlı Tek Başkan adayı
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'ye vakıf kurulması için ilk adım atıldı
Genel
20 Kez Görüntülendi.
Alanya Ak Parti’den 2 bin kişilik öğrenci yurdu müjdesi
Alanya
25 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ülkücü camianın acı kaybı
Antalya
30 Kez Görüntülendi.
Alanya’da otobüs öğrenciye ücretsiz
Eğitim
30 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'de 3 bilim insanın o listede yer aldı
Belediye
19 Kez Görüntülendi.
Konukçu öğrencilerle buluştu
Alanya
19 Kez Görüntülendi.
Müftü insan ahlakı ve toplumsal değerlere dikkat çekti