Bu konuda göreve geldikleri günden bu yana girişimlerde bulunarak ilgili makamları bilgilendirdiklerini hatırlatan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “ Alınan netice memnuniyet vericidir. Yıllardır verdiğimiz mücadelede mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Daha önce başvuruları parsel bazına inmesine vesile olmuştuk. Şimdi tamamen bu prosedür ortadan kaldırıldı. Artık yabancı uyruklular da Türk vatandaşları gibi mülk sahibi olabilecek. Karar Alanya’mızın emlak ve inşaat sektörüne hayırlı olsun. Bize bu konuda desteklerini esirgemeyen başta Alanya’mızın ve ülkemizin gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen tüm siyasilere ve bürokratlara şükranlarımı sunarım” dedi.
Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara verdiği izin bazı illerde kaldırılırken, bu iller arasında Antalya da yer aldı. Güvenlik Bölgelerinin Tespiti Hakkındaki 2017/7 Sayılı Genelge” ile 2565 sayılı kanun kapsamında sorgulama yapılmayacak şehirler arasına Antalya da girdi. Böylece Antalya’da askeri yasak bölge olmadığı da ilan edilmiş oldu.
Ülkemizde yabancıya mülk satışının en çok gerçekleştiği Alanya’nın bu karardan en olumlu etkilenen turizm merkezi olması bekleniyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, yabancıların gayrimenkul satışlarında alınan özel güvenlik izninin genelge ile ortadan kaldırıldığını ve Antalya ili sınırları içinde askeri yasak alan olmadığının ilan edildiğini müjdeledi.
Şahin, “ 2013 Haziran ayından bu yana işadamlarımızın sesi olmaya gayret gösterdik. Söz verdiğimiz tüm projeleri gerçekleştirdik. Alanya’mızın 3 ana sektörü olan Turizm, Tarım ve İnşaat-Emlak alanlarında projeler ürettik, hayata geçirdik sorunların çözümü için çalıştık. Çoğunlukla girişimlerimizden netice almayı başardık. Bugün de bir girişimimizden daha netice aldık.Emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı bu genelge ile kaldırılmış oldu. Yabancı uyruklu vatandaşlara satış yapılırken alınan özel güvenlik izninin emlak ve inşaatçılar açısından büyük sorun olduğunu belirten Şahin,“Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara sorulmaksızın gerçekleştirilmesinin önü açıldı” dedi