Kategoriler

Haber Alanya

Alanya Üniversitesi’nde “İleri Gitmek ” etkinliği

Alanya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 11 farklı ülkeden 23 yükseköğretim kurumunun katıldığı “Moving Forward 3rd International Week by Alanya University” etkinliği, büyük bir coşku ve heyecanla başladı.

Beş gün sürecek uluslararası etkinlik, akademik dünyayı bir araya getirerek, bilgi paylaşımı ve kültürel değişim açısından önemli bir platform olmasına imkan sağlıyor.

Alanya Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Ekinci, açılış gününde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinliğin ana temasının “İleriye Gitmek” olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ekinci, “11 ülkeden 23 kurumun temsilcilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve bu anlamlı temanın etrafında bir araya geldik. Alanya, sadece güzel bir sahil kenti değil, aynı zamanda zengin tarihi ve kültürüyle uluslararası bağlantıların geliştiği bir merkezdir. Erasmus+ programı çerçevesinde küresel ortaklıkların gücünü kutladığımız bu etkinlik, eğitimin geleceğini şekillendirmede önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ekinci, konuşmasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Uluslararası Ofis ekibine ve Alanya Belediyesi’ne ve Gateway Holding’e teşekkürlerini iletti.

Etkinliğin açılışında söz alan Alanya Belediyesi Danışmanı Fatih Konukçu ise üniversitelerin, bulundukları kente katkı sağlayan değerli kuruluşlar olduğunu vurguladı. Konukçu, “Belediye ile üniversitelerin iş birliği, yerel kalkınma ve toplumsal fayda açısından büyük önem taşımaktadır. Gençlerimizin şehrimize adapte olması ve şehirle daha fazla etkileşim halinde bulunması için sosyo-kültürel etkinlikler düzenliyoruz,” dedi. Konukçu ayrıca, Alanya’nın dünya genelinde toplam 23 kardeş şehirle olan iş birliklerine ve öğrenci değişim programlarına değindi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
İlçe Tarım Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitim
Asayiş
13 Kez Görüntülendi.
Siber operasyonda 37 tutuklama
Spor
16 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Dostluk Maçında Hull City’ye kaybetti
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya ALKÜ’den Antalya çıkarması
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özlenen GIıda Etkinliği başladı
Eğitim
15 Kez Görüntülendi.
Hamit Özçelik ve ALKÜ'den 'Disleksi' için farkındalık projesi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Alanya'ya eğitim ve sağlıkta yeni projeler geliyor
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Tropikal meyve yarışmaları başvuruları başladı
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da nargile kafelere sıkı denetim geliyor
Alanya
44 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nden Kültürel Miras Atağı