Kategoriler

Haber Alanya

Alanya’da bebek emziren annelere özel gün

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetim Birimi, yeni doğum yapan anneleri ve bebeklerini serviste ziyaret etti.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi, emzirme haftası kapsamında bünyesinde sağlık hizmeti alan yeni doğum yapmış anneler ile bir araya geldi. Kadın doğum polikliniğinde anne adaylarına yönelik de stant açıldı. Dünya emzirme haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yeni annelere emzirme ve anne sütünün önemi anlatılarak çeşitli ikramlarda bulunuldu. Çiçeği burnunda annelere kadın doğum servisinde hizmet veren hemşireler tarafından eğitim verildi ve Kadın Doğum Uzmanı Doktorlar ise annelerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Etkinlik kapsamında bir açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Yıldırım, “Hastanemizde doğum yapmış anne ve bebeklerini ziyaret ederek anne sütünün önemi konusunda annelerle sohbet ettik. Sağlık Bakanlığımızca emzirme ve anne sütünün teşvikiyle ilgili yürütülen tüm programların temel hedefi; her bebeğin ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanması ve 6. aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesidir. Bizde bu kapsamda hastanemizde doğum yapan tüm annelerimize, farkındalığı arttırmak adına anne sütünün ve emzirmenin önemini, yararlarını, doğru emzirme tekniklerini anlatmaktayız” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Mantar Zehirlenmelerine Dikkat
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
Asayiş
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sahiller ve sahil yolları denetlendi
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da safari araçları denetlendi 
Antalya
10 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in sinek timleri Alanya sokaklarında
Eğitim
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da bir okul projesine Avrupa’dan destek
Sağlık
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da bebek emziren annelere özel gün
Eğitim
26 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'nün Gururları Birincilikle döndü
Alanya
39 Kez Görüntülendi.
Alanya Ülkü Ocakları'ndan Kaymakam Ürkmezer'e ziyaret
Spor
29 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü Öğrenciden Büyük Başarı