Kategoriler

Haber Alanya

Vali Şahin'den Alanya çıkarması: Alanya Kalesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi

Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile birlikte Kale'deki Süleymaniye Camisi avlusunda yapılan ıslak hacim yenileme çalışmalarını yerinde incelediler

ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, birtakım ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Alanya’ya geldi. Antalya Valiliği öncülüğünde Alanya’da yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Vali Hulusi Şahin, Alanya Kalesi’nde yürütülen çalışmaları da inceledi. Vali Şahin’e, Kaymakam Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Pervaneli, Belediye Başkan Danışmanı Sadık Dizdaroğlu, Müze Müdürü Seher Türkmen, Müftü İhsan İlhan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Hisariçi Mahalle Muhtarı Mustafa Bayram, Alanya Kalesi kazı ekibi ve Belediyenin ilgili personeli eşlik etti.

ÇALIŞMALARDA SON AŞMAYA GELİNDİ

Vali Hulusi Şahin ve beraberindekiler, Hisariçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1. Derece Arkeolojik, Tarihi, Kentsel Sit Alanı ve Doğal Sit Alanı olarak tescilli tarihi Süleymaniye Camisi avlusunda yapılan çalışmaları inceledi. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi ağırlayan ve vatandaşlar tarafından da ibadet etmek için sıkça kullanılan tarihi caminin avlusundaki ıslak hacimlerin iyileştirilmesi adına Alanya Belediyesi, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmuş ve her iki kurum arasında imzalanan protokol sonrası Alanya Belediyesi uygulama çalışmalarına başlamıştı. Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nün onayı doğrultusunda devam eden ve avluda bulunan tuvaletlerin genişletilmesiyle yenilenmesini de içeren çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kısa sürede tamamlanacak ve hem ziyaretçilerin hem de halkın kullanımına açılacak çalışmaları denetleyen Vali Şahin, Kaymakan Ürkmezer ve Başkan Özçelik, ilgili personelden aşamalar hakkında bilgi aldı. İnceleme gezisinin ardından heyet, Alanya Kaymakamlığı'na geçerek, toplantı yaptı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
6 Kez Görüntülendi.
Alanya Tapu Müdürlüğü yaşlıları unutmadı
Asayiş
13 Kez Görüntülendi.
Alanya jandarma denetiminde 154 araç sorgulandı
Gündem
27 Kez Görüntülendi.
Alanya’nın efsane ismi ALİ YELDAN’a önemli görev
Spor
22 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor maçının Hakemi  belli oldu
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da halk sağlığını hiçe sayanlara rekor ceza
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Müdür Gazi Öten yaşlıları dinledi
Eğitim
10 Kez Görüntülendi.
Alanya ALKÜ Teknopark için düğmeye bastı
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
MHP'den Alanya Belediyesi'ne zam tepkisi
Antalya
12 Kez Görüntülendi.
Vali Şahin'den Alanya çıkarması: Alanya Kalesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi
Asayiş
45 Kez Görüntülendi.
Çok sayıda silah ele geçti