Kategoriler

Haber Alanya

Alanya'daki FTI alacaklı otelcileri bilgilendirdi

FTI Group'un iflası sonrası Türkiye'deki birçok otelin alacaklı duruma düşmesiyle birlikte, Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF) tarafından otelcilere ödeme yapılması sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gencelli, otelcilerin bu süreci hızlı ve etkili bir şekilde tamamlayabilmeleri için DRSF'nin paylaştığı bilgileri dikkatle takip etmelerini ve belirtilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamalarını önerdi. Gencelli, otelcilerin bu süreci hızlandırabilmesi için de DRSF'nin açıklamasını detaylarıyla aktardı.

İŞTE DRSF’NİN O AÇIKLAMASI

DRSF, FTI iflası ve otel alacaklarıyla ilgili açıklamasında, başvuru sürecinin nasıl yapılacağını adım adım anlattı. DRSF'nin açıklamasına göre, oteller FTI paket tatil misafirlerini ağırlamış ve FTI ile sözleşmeye bağlanan konaklamalar için henüz ödeme yapılmamışsa, teminat onayı koşullarının geçerli olması kaydıyla, ödenmemiş tutar DRSF'den talep edilebilir. Haziran ayında, DRSF hizmet sağlayıcılar için geri ödeme başvurularını kaydetmek amacıyla kullanılacak dijital bir geri ödeme formu sağlayacaktır. Dijital başvurular öncelikli olarak işleme alınacak ve işlem süreleri kısalacaktır. Formun doldurulmasıyla ilgili iletişim DRSF'nin web sitesinde sağlanacaktır:

ALACAK BAŞVURULARI E-POSTA İLE İLETİLEBİLİR

Başvurular ayrıca invoice_FTI@drsf.reise adresine e-posta ile gönderilebilir. Ancak, manuel işlem gerekliliği nedeniyle e-posta ile gönderilen faturaların işlenmesi daha uzun süreceğinden, bu yöntemden kaçınılması önerilmektedir. Geri ödeme başvurusunun sorunsuz bir şekilde kontrol edilebilmesi için aşağıdaki belge ve bilgilerin sağlanması gerekmektedir:

- Rezervasyon numarası

- Rezervasyonu yapan kişinin adı

- Yolcuların isimleri (varsa)

- Rezervasyon başına yolcu sayısı

- Seyahat sağlayıcısının adı (FTI/BigXtra)

- Hizmet süresi (yalnızca 03/06/2024 (FTI) veya 05/06/2024 (BigXtra) tarihinden itibaren verilen hizmetler geri ödeme için uygundur)

banner111
- Hizmet türüne ve faturalama para birimine göre ayrılmış olarak, rezerve edilen hizmetler için hizmet sağlayıcılar ile FTI veya BigXtra arasında kararlaştırılan satın alma fiyatı

- Hizmet türü başına FTI tarafından hizmet sağlayıcıya halihazırda ödenen tutar


- Alacaklı ve tam banka bilgileri (banka adı, SWIFT kodu, IBAN veya hesap numarası).


İflas 3.6.2024 tarihinden itibaren tescil edilmiştir. Bu tarihten itibaren otelcilere DRSF tarafından FTI paket tatil misafirlerinin masrafları için geri ödeme yapılacaktır. Otelciler, bu tarihten önce her şeyi iflas yöneticisine kaydettirmelidir.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
10 Kez Görüntülendi.
Alanya Hentbol Şenliğinde Plaketler verildi
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nden yaylalara sağlık hizmeti
Alanya
19 Kez Görüntülendi.
Alanya’da Başkan Göktepe’den üreticilere çağrı  
Asayiş
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da kaçakçılara operasyon  
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’da yeni sezonun ilk toplantısı yapıldı 
Sağlık
13 Kez Görüntülendi.
Bayram tatilinde 12 bin 859 hastaya bakıldı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
ALTSO Meclis Toplandı
Gündem
18 Kez Görüntülendi.
Mahmutlar el sanatları merkezi yıl sonu sergisi açıldı
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da drift atan sürücü yakalandı
Belediye
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da bayramda 5 bin ton atık toplandı