Kategoriler

Haber Alanya

Alanya Türk Hava Kurumu kurban bayramına hazır

Türk Hava Kurumu Alanya Şubesi Başkanı Emine Keyaoğlu, Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu’na ait olduğunu söyledi.

Keyaoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Türk Hava Kurumu’na bağışladığınız deriler, yaralı, hasta ve organ nakline, yarının güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesine, havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurum, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamaktadır.

Kurbanlardan geriye kalan deriler ekonomiye can suyu oluyor. Türkiye genelinde yaklaşık 382 şubemiz makbuz karşılığı ve yetkili kişiler tarafından kurban derilerini alıyor. Ankara’da Genel Başkanlık’ta 10 kişilik uzman kadrodan oluşan ekibimiz bayram boyunca Call Center kuruluyor ve sabah 08.00/20.00 arası Türkiye’nin her yerinden gelen telefonlara cevap veriliyor.


Deri müteahhitlerinden aldığımız tuzu toplama merkezlerimizde isteyen vatandaşlarımız olursa ücretsiz olarak veriyoruz. Türkiye genelinde ortalama deri toplama konusunda uzman, derinin zayi olmasını nasıl önleyeceğini bilen 800 personelimiz çalışacak. Yaklaşık 250 araç yine Türkiye genelinde deri toplayacak.

Yine Türkiye genelinde bulunan 382 şubemiz kanalıyla deri toplama merkezlerine isteyen vatandaşlarımız kurban derilerini bağış yapabilir. Türkiye genelindeki köylere de imkânlar ölçüsünde gidilerek derilerin zayi, hamlak olmaması için toplanabilecek. Belediye ve kaymakamlıklarla birlikte çalışarak onların açtığı kesim merkezlerinden derilerimiz topluyoruz.

Alanya merkezi ve mahallelerde 20 araç ve 35 işçinin görev yapacağını, Türk Hava Kurumunun görevlendireceği kişiler tarafından deri toplama faaliyeti gerçekleştirileceğini belirten Keyaoğlu, 14’i resmi 6’sı özel araç toplam 20 araç ve 35 işçinin de merkez ve her mahallede görev yapacağını belirtmiştim. Deri toplama merkezimize teslim edilecektir.

Şubemiz bayramın 2. Günü 17.06.2024 Pazartesi günü akşamı mesai bitimine kadar açık tutulacaktır. Türk Hava Kurumu Cumhuriyetin en önemli kurumlarından biridir, bu önemli kurum bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da halkın hizmetinde olacaktır.

THK halktan aldığını halka hizmet olarak geri veren bir kurumdur. Sizlerin de böylesine manevi bir hazzı bizimle yaşamanız, toplumsal dayanışmayı, memleket ve ülkesiyle birlikte paylaşma bilincini göstermeniz için, birlik beraberlik ve bütünlük gününde kurban derilerini bekliyoruz. Hayırlı Bayramlar dileriz. Lüzumu halinde 0 242 513 39 66, 0 505 876 14 33, 0 532 577 41 96 telefonlardan ulaşılabilir.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
13 Kez Görüntülendi.
Alanya Mahmutseydi’de su müjdesi 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Hentbol Türkiye Şampiyonası başladı
Belediye
12 Kez Görüntülendi.
Bayram boyunca 508 park ile 60 süs havuzunun bakım ve onarımı yapıldı
Asayiş
22 Kez Görüntülendi.
Jandarmadan 122 araca ceza
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Sahil Güvenlik Komutanlığının 42’inci Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı
Asayiş
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da Sahil Güvenlik’ten denetim 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 5 bin 600 kurban derisi bağışlandı
Belediye
29 Kez Görüntülendi.
Tepe Mahallesi'nden Başkan Özçelik'e teşekkür
Alanya
34 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten Doğu Alanya için yeni atama
Belediye
21 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 4 merkezde bin 659 kurban kesildi