Kategoriler

Haber Alanya

13. Alanya Çevre Festivali gerçekleştirildi

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında; Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ALÇED ve Alanya Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 13. Alanya Çevre Festivali gerçekleştirildi. Geri dönüşüm, sıfır atık gibi konulara dikkat çekilen Festivalle, çevre bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.
Çevreci Kent Alanya olgusunun geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla bu yıl 13. kez düzenlenen Alanya Çevre Festivali, Belediye binası arkasında gerçekleştirildi. Festivale, Kaymakam Fatih Ürkmezer, Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Belediye Başkan Danışmanları, Belediye Meclis Üyeleri, oda, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 


KAYHAN: HER GÜNÜMÜZ ÇEVREYE DUYARLI OLSUN
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Festivalin açılışında konuşan ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, 5 Haziran’ın çok önemli bir farkındalık günü olduğunu belirterek, “Aslında her günümüz çevre günü olmalı. Bu farkındalık gününde de öğrencilerin neler ürettiğini, neler yapabileceğini göreceğiz. Her günümüzün mutlu, çevreye duyarlı olarak geçmesini diliyorum. Bu özel günde çevre dostu yaşamın önemine dikkat çekerken insanların geri dönüşüm, enerji ve su gibi konularda bilinçlenmesine neden olacak. Bu vesileyle insanlara temiz bir çevrede sağlıklı bir yaşam hakları olduğunu da hatırlatmak istiyoruz” dedi. 

YILMAZ: FESTİVAL HEPİMİZE İLHAM VERİYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise, Müdürlük olarak büyük bir özveriyle destekledikleri Festivalde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yılmaz, “Böyle anlamlı bir konuyu işleten, bu festivale katkı sağlayan 45 okulumuzun öğretmenleri, idarecileri ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Biz insanların çevre konusunda büyük sorumlulukları var. Çevre kirliliği, iklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesi, insanlığın karşısındaki en büyük sorunlardandır. Bu konuda geri dönüşüm ve sıfır atık çok önemli bir yere gelmiştir. Çevre bilincini yaymak ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazanmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Ailelerin ve öğretmenlerimizin çocuklarımızı bilinçlendirmesiyle onları çevreye duyarlı bireyler haline getirmek en önemli görevlerimizdendir. Siz çocuklar bu dünyanın yarınlarısınız. Burada kazanacağınız bilgilerle sizler hem kendinizi hem de yaşayacağınız dünyayı şekillendireceksiniz. Geri dönüşüm ve sıfır atık konusundaki her çalışmamız gelecek için çok önemlidir. Bu festivalin hepimiz için ilham verici olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

KOÇAK: ÇEVRE KONUSUNDA GİDİLECEK ÇOK YOL VAR
Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, festivalde yer alan detaylar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. “Bugün bu festivalle geleceğe yatırım yapıyoruz” diye konuşan Koçak şu ifadelere yer verdi; “Alanya Belediyesi olarak organizasyonlarımıza baktığımız zaman, bizim en kıymetli, en renkli, en faydalı organizasyonlarımızın çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte yaptıklarımız. Daha iyi bir gelecek, daha güzel bir dünya yolunun çocuklardan geçtiğinin farkındayız. Aslında dünya değişik değişik birçok imtihandan geçiyor. 2021 yılı rakamlarına göre, sadece plastik atık 5 milyon 600 bin ton olarak gözüküyor. Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü 2022 yılı rakamlarına göre ise biz atıklarımızın yüzde 30’unu geriye döndürebiliyoruz OECD rakamları da bunun yüzde 12 olduğunu ifade ediyor Almanya’da bu rakam yüzde 60’lara çıkmış durumda. Aslında gidilecek çok yol var, öğrenilecek çok şey var. Belediyemiz bünyesinde çevre konusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Büyük gayretlerle sıfır bir geri dönüşüm aracı Temizlik İşleri Müdürlüğümüze teslim edildi. Halkımızın bu konuya katılımını destekleyecek yeni bir proje üzerinde duruyoruz ve bu anlamda da kendi personellerimize teşekkür etmek istiyorum. Bugün birçok okulumuz da stantlarla, gösterilerle bize destek veriyor. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

ÜRKMEZER: DAHA İYİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ
Başkan Yardımcısı Koçak’ın ardından kürsüye gelen Kaymakam Fatih Ürkmezer ise , “Çevrenin korumasına ihtiyaç duyulmaya başlandıktan sonra Türkiye Çevre Bakanlığı’nın kurulmasıyla beraber aslında tam olarak bu konu ele alınmaya başlandı ve son dönemde de sıfır atık politikasıyla beraber önemli mesafeler kat edildi. Alanya Belediyemiz öncülüğünde kentimizde sıfır atık konusunda önemli işlere imza atılıyor. Milli Eğitim, yerel yönetimler, STK‘larla bu faaliyetlerin hepsi, başta geleceğimizin teminatı olan çocukların bilgilendirilmesi, bilinçlendirmesiyle olacak ve gelecek nesillere daha iyi aktarılmasını sağlayacak işte bu festivalde, bugün öncülüğünü yapıyoruz. Başta Belediyemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şekilde adım attıkça, çevre konusunda daha iyi bir noktaya ulaşacağız. Çocuklarımız büyüdüğünde bu makamlara daha da fazla bilinçle geldiklerinde, çevrenin korunmasına çok daha fazla katkı sağlayacaklardır” dedi. Konuşmalardan sonra Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, protokol üyeleri ile birlikte festival alanındaki stantları tek tek gezerek, öğrenci ve öğretmenleri ziyaret ettiler. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen Başkan Vekili Koçak, festivale olan katkılarından dolayı okullara katılım belgesi takdim etti. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
19 Kez Görüntülendi.
KYK Yurtları Çevresinde Denetim Yapıldı
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi her zaman çocukların yanında
Alanya
67 Kez Görüntülendi.
Marella DİSCOVERY Alanya Limanı’na demirledi
Alanya
39 Kez Görüntülendi.
Alanya’da yüzlerce tişörte el konuldu 
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Güncel
19 Kez Görüntülendi.
Arama Kurtarma ekiplerinden Kaymakama ziyaret
Asayiş
19 Kez Görüntülendi.
Aranan zanlılar Alanya'da yakalandı
Spor
17 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor – Kasımpaşa maçının hakemi belli oldu
Gündem
14 Kez Görüntülendi.
İstanbul’da Alanyaspon Takımı kuruldu
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
Alanya Otogarı’nda Rekor