Kategoriler

Haber Alanya

Öğrencilere sınav kaygısı anlatıldı

Alanya Belediyesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek YKS ve LGS sınavları öncesi öğrencilere, ‘Sınav Kaygısı ile Baş Etme Yolları’ konusunda seminer düzenledi.

Alanya’daki binlerce öğrenci Haziran ayında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavlarına girecek. Sınava sayılı günler kala Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli Psikolog ve Aile Danışmanı Esra Yemez tarafından Belediye Fahri Gürses Destek Eğitim Kursu ve Payallar Şehit Aybüke Öğretmen Etüt ve Destek Eğitim Kursu'nda eğitim alan öğrenciler ile talep eden tüm öğrencilere ‘Sınav Kaygısı İle Baş Etme Yolları’ konusunda seminer düzenlendi. Seminerde; sınav sürecinin yönetimi, başarıya giden yolda basamak sistemi, ‘hemen şimdi burada’ ilkesi, sınav kaygısı, yaşanabilecek zihinsel, duygusal, fiziksel belirtiler, problem çözme becerisi, kaygıyı yönetme ve olumsuz düşünce kalıplarını değiştirme başlıklarında çalışmalar yapılarak, interaktif uygulamalar gerçekleştirildi. 

SINAV KAYGISIYLA BAŞ ETMEK İÇİN TAVSİYELERDE BULUNULDU
Öğrencilerin de dahil olduğu uygulamalarda Psikolog Esra Yemez özellikle; konsantrasyon, sınav gününe hazırlık, istikrarın önemi, ön yargılardan arınmak, sınav anında dikkat edilmesi gereken önemli başlıklar üzerinde dururken, kaygının doğru yönetilerek başarıya açılan kapının anahtarı olduğunu belirtti. Stres düzeyini doğru bir noktaya çekmek için nefes, gevşeme egzersizleri, imgeleme yöntemi, kişisel özel alan oluşturma becerisi teknikleri uygulamalı olarak öğretildi. Soru-cevap bölümünde ise birebir diyaloglar sağlanarak, her öğrencinin yaşadığı durumun ayrı ayrı analiz edildiği çalışma sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
17 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarmadan Genel Trafik Uygulaması
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Motosiklet Sürücülerine 3 Günde 462 Bin TL Ceza
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 1400 öğrenciye 2 MİLYON yardım
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ui-Jo Hwang’ı renklerine bağladı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da vefat eden hemşireye son görev
Gündem
16 Kez Görüntülendi.
Veli ve Öğretmenlerin Oluşturduğu Waldorf Birliği Çalışmalarına Hasbahçede'ki Yeni Yerinde Devam Ediyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Yaşam Merkezinden Jandarmaya anlamlı ziyaret
Alanya
44 Kez Görüntülendi.
Alanya ATASEM’in meslek ve hobi kurslarına kayıtlar başlıyor