Kategoriler

Haber Alanya

Başkan Yenialp’ten Alanya esnafına kredi müjdesi

Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, esnafa müjdeler verdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı, geçtiğimiz günlerde 81 ilden bin 100’ün Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Manavgat Sueno Otel’de gerçekleşen toplantıya Alanya’da bulunan Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifleri de katılım sağladı. Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, toplantının detaylarını anlattı.

Esnafa verilen müjdeleri aktaran Yenialp, “TESKOMB Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen bin 100’ün üzerinde Esnaf Kefaret Kredi Kooperatif başkanlarına müjdeler verildi. Üst limit krediler 500 binden 650 bine çıkarıldı. NACE koldları ortadan kaldırıldı. Artık bütün esnaflar sınırlama olmadan yüksek limitli kredi kullanabilecekler. Faiz oranları 7,5’tan yüzde 20’ye çıkarılmıştı ancak TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgün’ün baskılarıyla böyle bir durum söz konusu olmadı. Eski kullanılan krediler faiz oranları aynı şekilde kaldı. İşini büyütmek için 500 bin TL kredi alan esnaf 150 bin TL ilave kredi kullanabilecekler. Yeni kredi alacaklar 650 bin TL kullanabilecekler. Esnafımızın buna çok ihtiyacı vardı. Bankalar yüzde 40-45 ile mevduat topluyorlar. Esnaflarımıza yüzde 20 ile kredi imkanı veriyoruz. Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifleri esnaflarımızın yanındayız. Özel bankalar esnaflara kredi vermiyorlar. Devletin gerçek anlamda sicil affı çıkarmasını istiyoruz. Bunun da özel bankalar tarafından uygulanması gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
18 Kez Görüntülendi.
Jandarma genel trafik kontrolü yaptı
Eğitim
26 Kez Görüntülendi.
Yeni öğrencilere hoşgeldin karşılaması
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nden dere yataklarında temizlik
Turizm
43 Kez Görüntülendi.
Turizm Bakanı Ersoy, Alanya otoyolu için tarih verdi
Güncel
18 Kez Görüntülendi.
Türk Eğitim Sen'de bayrak değişimi
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'in Polonya temasları
Eğitim
27 Kez Görüntülendi.
Alanya Üniversitesi Rektörü Güner ayrılıyor
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Alanya'nın kültürel mirasları fuarda tanıtılıyor
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor 3 puana hasret kaldı
Alanya
29 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer'den hastane çalışanlarına başarı belgesi