Kategoriler

Haber Alanya

Alanya Üniversitesi'nde Dünya Aşçılar Günü Paneli

Alanya Üniversitesi tarafından 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında 'Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını Dünya Aşçılar Günü Paneli' düzenlendi.

ALANYA Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Selma Lubabe Erdoğan ve Öğretim Görevlisi Songül Çoban koordinatörlüğünde gerçekleşen panelde, alanında uzman şefler bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Panelin açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Songül Çoban, “Bu paneli düzenlemekteki amacımız, sektördeki isimler ile öğrencilerimizi bir araya getirerek fikir alışverişi yapmak, bilgilerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak mesleğe hazırlanmalarına yardımcı olmak ve aşçılık mesleğinin önemini, değerini vurgulamaktı. İyi bir aşçı olmak için bizlere düşen en önemli görev zengin ve köklü bir geçmişe sahip mutfağımıza ve kültürümüze sahip çıkarak gelişmesi ve hak ettiği değeri görebilmesi adına katkı sağlamak olmalıdır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. sınıf öğrencilerinden Emin Gülden, Alanya Üniversitesinde Aşçılık Eğitimi, Aşçılık Programı öğrencilerinden Meded Kaygusuz 'Aşçılık Mesleğinde Okul ve Sektör Arasındaki Farklar', Ahsen Zeliha Eryılmaz 'Sektörde Kadın Olmak' isimli sunumlarını gerçekleştirdi.


Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını - Dünya Aşçılar Günü panelinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Esra Mankan üstlendi. Üniversitenin konuk şefleri Hayrullah Demiray, Volkan Çalan ve Alperen Taşpınar sektörle ilgili öğrencilerin merak edilen sorularını cevaplandırdı. Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Saygı, sahnede yerini aldı. Etkinlik sonunda katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür edilerek sertifikalar taktim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
17 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarmadan Genel Trafik Uygulaması
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Motosiklet Sürücülerine 3 Günde 462 Bin TL Ceza
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 1400 öğrenciye 2 MİLYON yardım
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ui-Jo Hwang’ı renklerine bağladı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da vefat eden hemşireye son görev
Gündem
16 Kez Görüntülendi.
Veli ve Öğretmenlerin Oluşturduğu Waldorf Birliği Çalışmalarına Hasbahçede'ki Yeni Yerinde Devam Ediyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Yaşam Merkezinden Jandarmaya anlamlı ziyaret
Alanya
44 Kez Görüntülendi.
Alanya ATASEM’in meslek ve hobi kurslarına kayıtlar başlıyor