Kategoriler

Haber Alanya

Ormanların gençleştirme çalışmaları devam ediyor

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanların gençleştirilmesi ve genç ormanların bakımlarının yapılması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanların gençleştirilmesi ve genç ormanların bakımlarının yapılması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bolu ve Düzce illerinde konuşlanmış 12 Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 115 Orman İşletme Şefliğinde yürütülen ormancılık faaliyetlerinin en önemli ayaklarından olan bakım faaliyetlerinde çalışan personel başarılı bir performans sergileyerek 2021 yılı programlarının büyük bir bölümünü gerçekleşirdi.

Daha önceden belirlenmiş planlama esasları doğrultusunda, ağaç türlerinin biyolojilerine göre değişen teknikler ve gençleştirme metotları kullanılarak planlı bir şekilde müdahale ile bakım yaptıklarını ifade eden yetkililer özelikle sahadan çıkartılacak bireylerin işaretlenmesi işinde Nisan ayı sonu itibariyle yılsonuna kadar bitirilmesi gereken programı yüzde 72 gibi yüksek bir oranla tamamladıklarını belirtti.

Tahrip edilen alanların yeniden ormanlaştırılması, sağlığını kaybetmiş ormanların eski sağlıklarına kavuşturulması, sağlıklı olanların ise sağlıklı bir şekilde devamlılıklarının sağlanması çalışmalarında büyük özveriyle çalışan başta orman işletme şefleri olmak üzere tüm orman çalışanlarına teşekkür eden Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı aynı zamanda ormanların geleceğine yönelik hafıza oluşturan ve bu zor dönemde ülke ekonomisine katkıda bulunan başta orman personeli olmak üzere tüm çalışanlara kolaylıklar diledi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
17 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarmadan Genel Trafik Uygulaması
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Motosiklet Sürücülerine 3 Günde 462 Bin TL Ceza
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 1400 öğrenciye 2 MİLYON yardım
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ui-Jo Hwang’ı renklerine bağladı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da vefat eden hemşireye son görev
Gündem
16 Kez Görüntülendi.
Veli ve Öğretmenlerin Oluşturduğu Waldorf Birliği Çalışmalarına Hasbahçede'ki Yeni Yerinde Devam Ediyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Yaşam Merkezinden Jandarmaya anlamlı ziyaret
Alanya
44 Kez Görüntülendi.
Alanya ATASEM’in meslek ve hobi kurslarına kayıtlar başlıyor