Kategoriler

Haber Alanya

Aksaray’da İsrail’i protesto konvoyu

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik müdahalesi ve Filistinlilere yönelik saldırıları Aksaray’da onlarca araçlık konvoyla protesto edildi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik müdahalesi ve Filistinlilere yönelik saldırıları Aksaray’da onlarca araçlık konvoyla protesto edildi.

Aksaray’da bir gurup STK öncülüğünde toplanan vatandaşlar araçlarla konvoy yapıp İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik müdahalesi ve Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin halkına destek olmak için Aksaray Şehirler Arası Terminali önünde toplanan onlarca araç Türk bayrakları ve Filistin bayraklarıyla hareket ederek Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Büyük Bölcek Mahallesinde bulunan Cumartesi Semt Pazarında toplandı. Ellerinde bayraklarla araçlarından inen onlarca Aksaraylı sloganlar atarak İsrail’in Filistin’e uyguladığı insanlık dışı zulmü protesto etti. Sloganlar atan vatandaşlar tekbir getirerek Filistin’e destek İsrail’e de tepki gösterdi.

Aksaray STK Platformu adına konuşan Kuddusi Bakar, "Mescid-i Aksa’da Kudüs’te Filistin’de İsrail’in yapmış olduğu zulmü kınamak için bir araya geldik. Ramazan ayında bu mübarek günlerde ve gecelerde İsrail’in yapmış olduğu bu zulmü Aksaray sivil toplum platformu olarak lanetliyoruz, kınıyoruz. Bizler İslam coğrafyası olarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz" dedi. Vatandaşlar yaklaşık 1,5 saat süren protesto sonrası dağılarak bölgeden ayrıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
17 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarmadan Genel Trafik Uygulaması
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Motosiklet Sürücülerine 3 Günde 462 Bin TL Ceza
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 1400 öğrenciye 2 MİLYON yardım
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ui-Jo Hwang’ı renklerine bağladı 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da vefat eden hemşireye son görev
Gündem
16 Kez Görüntülendi.
Veli ve Öğretmenlerin Oluşturduğu Waldorf Birliği Çalışmalarına Hasbahçede'ki Yeni Yerinde Devam Ediyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Yaşam Merkezinden Jandarmaya anlamlı ziyaret
Alanya
44 Kez Görüntülendi.
Alanya ATASEM’in meslek ve hobi kurslarına kayıtlar başlıyor