Kategoriler

Haber Alanya

Termal devre mülk operasyonunda: 13 tutuklama

Afyonkarahisar’da termal devremülk satışı üzerinden 7 binin üstünde kişiyi yaklaşık 150 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen şüphelilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheliden 13’ü tutuklandı, 11’i adili kontrol şartı ile serbest kaldı. Bir şüpheli şahıs ise savcılık sorgusunun ardından salıverildi.

Afyonkarahisar’da termal devremülk satışı üzerinden 7 binin üstünde kişiyi yaklaşık 150 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen şüphelilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheliden 13’ü tutuklandı, 11’i adili kontrol şartı ile serbest kaldı. Bir şüpheli şahıs ise savcılık sorgusunun ardından salıverildi.

Olay, İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, termal devre mülk tesisleri ile ünlü beldede iddiaya göre 4 termal tesis sahibi çağrı merkezi kurarak tesislerde devre mülkleri olan kişilere telefonla ulaşmaya başladı. Mağdurlara devre mülklerinin tapularının çıkarılması, Arap ve Avrupalı turistlere kiraya verilmek üzere teminat miktarları alıp kar payı vereceklerini söyleyip, mailorder sistemi üzerinden satış yaptıkları kişilerin aynı bilgilerini kullanarak mevcut tutarlardan daha yüksek miktarlarda paralar çekerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi. Şahısların bu yöntemlerle 7 binin üstünde kişinin yaklaşık 150 milyon lirasını dolandırdıkları öne sürüldü.

İlk operasyon sonrası 19 kişi tutuklandı

Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Ocak ayında Afyonkarahisar merkezli İzmir’de yapılan operasyonda önceden belirlenen çok sayıda adrese baskın düzenleyerek 33 kişiyi gözaltına aldı. Bu şahıslardan hakim karşısına çıkarılan 33 kişiden 19’u tutuklanırken, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun ikinci dalgası ise hafta başında yapıldı. İkinci operasyonda yine örgüt üyesi oldukları iddia edilen 13’ü kadın 25 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 25 şüphelinin 13’ü tutuklandı, 11’i adili kontrol şartı ile serbest kalırken, biri de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
43 Kez Görüntülendi.
Efsane Belediye Başkanı ve Milletvekili Hayri Doğan
Eğitim
18 Kez Görüntülendi.
Bakan Yardımcısı Ökten, Halk Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti
Alanya
27 Kez Görüntülendi.
ALANYA’DA TEKNOLOJİ VE EĞİTİMDE YENİ BİR DÖNEM !
Eğitim
51 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer, Türkler Borsa İstanbul Lisesi'ni ziyaret etti
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya kırsalındaki kadınlarla söyleşi
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
Alanya’da gençlere küresel ısınma anlatıldı
Asayiş
10 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma’dan İşbirliği Teşekkürü
Gündem
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi ekiplerinden denetim rekoru
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Jolly Tur’dan Başkan Özçelik’e özel ziyaret
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Mahmutlar’da hayırsever sağlık merkezi törenle açıldı