Kategoriler

Haber Alanya

Ashton: 'P5+1 Ülkeleri İle İran Arasındaki Nükleer Görüşmeleri İyi Başladı'

İran İle P5+1(Abd, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin Ve Almanya) Ülkeleri Arasında Nükleer Program Müzakereleri İle İlgili Gerçekleşen Görüşme Sonrası Açıklama Yapan Ab Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, “P5+1 Ülkeleri Ve İran Nükleer Program İle İlgili Görüşmelere İyi Başladı. Bir Sonraki Görüşme 17 Mart’Ta Olacak” Dedi.

İran ile P5+1(ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya) ülkeleri arasında nükleer program müzakereleri ile ilgili gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, “P5+1 ülkeleri ve İran nükleer program ile ilgili görüşmelere iyi başladı. Bir sonraki görüşme 17 Mart’ta olacak” dedi.
3 gün boyunca Viyana’da gerçekleşen görüşmeler sonrası her 2 tarafında anlaşmazlıkların çözümüne dair adımlar attığını belirten Ashton, “Nihai ve kapsamlı bir anlaşmaya varmak için yapılması gerekenleri tespit ettiğimiz üretken 3 gün geçirdik” dedi. Ashton konuşmasında ayrıca teknik uzmanların Mart ayının ilk günlerinde bir araya geleceğini nükleer program hakkındakş görüşmenin ise 17 Mart’ta yapılacağını ifade etti.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise açıklamasında program kapsamında önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade ederek, “Görüşmelerin yanı sıra politik bir ilerleme kaydettik. Teknik çalışmalara başladık ve ön görüşmeleri takip edebilmek için uygun bir zaman diliminde anlaştık” şeklinde konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
6 Kez Görüntülendi.
Antalya Büyükşehir’in 2024 Faaliyet Raporu Kabul Edildi
Eğitim
9 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'den Unutulmaz Zirve
Belediye
7 Kez Görüntülendi.
ÜCRETSİZ SU KABAĞI VE LİF FİDESİ DAĞITIMI BAŞLADI
Turizm
5 Kez Görüntülendi.
Sektör temsilcilerinden Kaymakam Ürkmezer'e ziyaret
Genel
7 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Erdem Sezonu Değerlendirdi
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Gençler Syedra Antik Kenti'nde
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Yardımına Sosyal Hizmetler yetişti
Genel
17 Kez Görüntülendi.
Bu maç öğrenciler ve kadınlara ücretsiz
Spor
19 Kez Görüntülendi.
Hasan Çavuşoğlu'ndan açıklama
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Alanyalı minik okçular Konya’dan madalyalarla döndü