Kategoriler

Haber Alanya

Uzmanından kızartmadaki trans yağa karşı sarımsaklı yoğurt önerisi

KARANTİNA DÖNEMİNDEN SONRA YENİ NORMALLEŞME VE YAZ MEVSİMİ SÜRECİNE GEÇİŞTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR HAKKINDA BİLGİ VEREN BESLENME VE DİYET UZMANI KÜBRA TEKAY, ÖZELLİKLE YANLIŞ BİLENEN BESLENME VE TÜKETİLEN MEYVELER KONULARINDA UYARILARDI

Trans yağlara dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, kızartma yapıldığı zaman oluşacak trans yağların etkisini önlemek amacıyla sarımsaklı yoğurt tüketilmesini önerdi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, özellikle yanlış bilinen beslenme tercihleri konusunda da uyarıda bulundu. Özellikle trans yağlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Tekay, et grubunun kesinlikle kızartılmamasını, sebze türü kızartmalarda oluşan trans yağların etkisini azaltmak için ise sarımsaklı yoğurt tüketilmesine özen gösterilmesi tavsiyesinde bulundu.

Yeni normalleşme ve yaz mevsimine geçiş sürecinde daha çok sebze ve meyve tüketmenin sağlıklı olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Kübra Tekay, “Karantinada kaldığımız için fiziksel aktivite olarak az hareket ettik. Bu yüzden dışarı çıkarken hem kahvaltı yapmış olmaya dikkat etmemiz gerekiyor hem 10:00 ile 16:00 saatlerinde dışarı çıkmamaya özen göstermemiz gerekiyor” dedi.

"Et grubunu kızartmayın, çok fazla trans yağ oluşur”

Yaz sıcaklarında kırmızı et yoğunluklu ve ağır yağlı yemeklerden uzak durulması gerektiğini de dile getiren Uzman Diyetisyen Tekay, “Yaz mevsiminde daha çok ‘Akdeniz Diyeti’ öneriyoruz. Balık ve tavuk gibi beyaz etleri tüketmeye dikkat etmeliyiz. Zeytinyağlı sebze yemekleri, salata ve meyveyi 2-3 porsiyon şeklinde tüketmeye özen göstermeliyiz. Ayran grubundan tüketmeye çalışmalıyız. Ayranlı çorbayı hem soğuk tercih edebilir hem de sağlıklı bir öğün olarak tüketebiliriz. Bu dönemde sebzeler ve meyveler çok çeşitlendi. Sebze grubunun yanına kızartma yaptığınız zaman oluşacak trans yağların etkisini önlemek amacıyla sarımsaklı yoğurt tüketmenizi öneriyoruz. Et grubunu kesinlikle kızartmamamız gerekiyor. Aksi takdirde yüksek sıcaklıktan dolayı çok fazla trans yağ oluşuyor ve sebzelerden daha çok zarar gösterebiliyor. Bu yüzden et grubunu haşlama ya da buğulama şeklinde tüketmenizi öneriyoruz”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
315 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten Yeni Kültür Merkezi müjdesi
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Ameliyat Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Kursu
Sağlık
14 Kez Görüntülendi.
Hasta yakınlarına ve sağlık çalışanlarına seminer
Sağlık
15 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü öğrenciler beyaz önlüklerini giydiler
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’ya Polonya’da tanıtım
Belediye
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ünlü isimden sıfır atık eğitimi
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ekmeğe yıl sonu zammı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Ak Parti’den CHP’ye aile yanıtı
Belediye
12 Kez Görüntülendi.
Osman Başkan’a Alanya Üniversitesi’nden plaket
Eğitim
13 Kez Görüntülendi.
Alanya ALKÜ’de BADMİNTON dönemi