Kategoriler

Haber Alanya

ETÜ’de 2 proje Tübitak tarafından desteklenecek

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. AHMET DUMLU’NUN '5-DOF FDM YAZICI TASARIMI VE İMALATI' PROJESİ VE MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN DR. ÖĞRETİM ÜYESİ FARAZ AFSHARI’NIN 'NANOPARÇACIKLARIN YÜZEY MODİFİKASYONU VE NANOAKIŞLANLARDA KULLANILMASI' PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENDİ.

Erzurum Teknik Üniversite Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Dumlu’nun ’5-DOF FDM Yazıcı Tasarımı ve İmalatı’ projesi ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Faraz Afsharı’nın ’Nanoparçacıkların Yüzey Modifikasyonu ve Nanoakışlanlarda kullanılması’ projesi Tübitak tarafından desteklendi.

TÜBİTAK ile İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Bilimsel İşbirliği Merkezi arasında imzalanmış olan İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, 2019 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ahmet Dumlu tarafından sunulan ’5-DOF FDM Yazıcı Tasarımı ve İmalatı’ projesi ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Faraz Afsharı tarafından sunulan ’Nanoparçacıkların Yüzey Modifikasyonu ve Nanoakışlanlarda kullanılması’ projesi Tübitak tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Doç. Dr. Ahmet Dumlu tarafından sunulan ’5-DOF FDM Yazıcı Tasarımı ve İmalatı’ projesi kapsamında, katmanlı üretim teknolojisine sahip yüksek doğrulukta yeni bir 3 boyutlu yazıcının üretilmesi amaçlanıyor. Geliştirilecek 3 boyutlu yazıcının geleneksel yazıcılara göre en önemli avantajları daha az destek yapılarına ihtiyaç duyması ve üretim süresini kısaltabilmesi. Bu sistem sayesinde malzeme üretimi için kullanılan filament gereksinimi de en aza indirgenebilecek.

Dr. Öğr. Üyesi Faraz Afsharı tarafından sunulan ’Nanoparçacıkların Yüzey Modifikasyonu ve Nanoakışlanlarda kullanılması’ projesi kapsamında, nanopartiküllerin polar ve polar olmayan sıvılardaki dağılabilirliğini artırmak için, demir oksit yüzeyini hidrofilik ve hidrofobik reaktiflerle modifikasyonu planlandı. Kullanılan bu yöntem ile elde edilen nanoakışkanın stabilitesinin artması amaçlanıyor. Nanopartiküllerin modifikasyonu sayesinde üretilmiş olan yeni tip nanoakışkanın termofiziksel ve ısı transfer özelliklerinin iyileştirilmesi sağlanacak.

Projelerde, Üniversitede öğrenim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bursiyer olarak görev alacakları belirtildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ölüm ve boşanma rakamları artıyor
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
Alanya’da onların sayesinde binlerce haneye sıcak yemek girdi
Alanya
5 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden  temiz çevre atılımı
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Okulda kan bağışı yapıldı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Müdür Rüzgar 10 Ocak Dünya Ziraat Mühendisleri gününü kutladı
Sağlık
9 Kez Görüntülendi.
Sağlıkçılar Masa Tenisinde Buluştu
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da pazarda fiyatlar arttı
Antalya
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 1405 hasta yakını geceyi orada geçirdi
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da belediye adıyla dolandırıcılara dikkat!