Kategoriler

Haber Alanya

Yeni ehliyetler bankalarda kimlik yerine geçmeyecek

Bankalar, yılbaşından bu yana dağıtılmaya başlanan yeni çipli ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor. Vatandaş artık kimlik de taşımak zorunda.

Bankalar, yılbaşından bu yana dağıtılmaya başlanan yeni çipli ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor. Vatandaş artık kimlik de taşımak zorunda.


Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni çipli ehliyetlerin dağıtımına yılbaşından itibaren başladı. Ehliyetini yenileyen vatandaşları ise kötü bir sürpriz bekliyor. Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor ve bu nedenle işlem yapmıyor. Vatandaşların artık nüfus cüzdanlarını da taşıması gerekiyor.

SADECE TC KİMLİK VE DOĞUM BİLGİSİ VAR

Üst düzey bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yeni ehliyetlere yönelik kimlik doğrulaması güvenilir olarak yapılamıyor. 5 yıl daha geçerliliğini koruyacak mevcut ehliyetlerde, kimlik doğrulama için gereken anne ve baba adı gibi aile ile kütük bilgileri yer alıyor. Ancak yeni ehliyetlerde ise sadece isim, TC kimlik numarası ile doğum tarihi bilgisi bulunuyor. Bu da bankacılık işlemlerinde sorun yaratıyor.Yeni ehliyetin sahtesinden ayrılmasını sağlayan özel güvenlik özellikleri de henüz bankalara bildirilmemiş durumda. İçişleri Bakanlığı'nın, paralarda yer alan hologramlar gibi ehliyetlerin de kendine has güvenlik niteliklerini bankalara ulaştırması gerekiyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gazipaşa
7 Kez Görüntülendi.
3. GAZİPAŞA YAĞLI GÜREŞLERİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI 
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLERİ BULUŞTU
Alanya
6 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler kuşlara halka taktı
Antalya
20 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin(den 10 Nisan Polis Günü Mesajı
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
ALTSO Alanya Tarımın Öncüleri ile Görüştü
Turizm
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Kalesi’nde turnike sistemine geçiliyor
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
Alanya'ya iki yeni müdür atandı
Belediye
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'in faaliyet raporuna onay
Güncel
10 Kez Görüntülendi.
Alanya'da scooter kullanımda yeni düzenleme geliyor
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Meclisi'nde Encümen ve Komisyon üyeleri belirlendi