Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, “Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın ve yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, ekmek ve kadayıf gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz” dedi.
'5-10 LİRA'YA BAKLAVA MI OLUR?'
Ramazan ayında vatandaşın ağız tadıyla gıda tüketebilmesi için denetimlerin artırılmasının önemine dikkat çeken Demir, “Bakın yarı fiyata salam, sosis, pastırma olmaz, 5-10 liraya baklava olur mu?” diye soran Demir “Kullanılan fındığın fıstığın yağın maliyetini karşılamaz. Maalesef mübarek Ramazan ayında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdahale eden bu tür fırsatçı insanları anlamak mümkün değil. Vatandaşımız olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşmalıdır. Albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmek de vatandaşımızın görevidir” diye konuştu.
Son Güncelleme: 22.06.2015 11:54